«Σπάστηκαν» στην Τουρκία με τα Marder: «Βγάζει χολή» ο Τύπος με τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Σολτς [vid]

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από την ημέρα ανάληψης της καγκελαρίας στη Γερμανία πραγματοποίησε την Πέμπτη (27.10.2022) ο Όλαφ Σολτς και οι δηλώσεις που έγιναν από τους δύο ηγέτες προκάλεσαν μεγάλο εκνευρισμό στην Τουρκία αναφορικά με τα ΤΟΜΑ τύπου Marder.

Μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Τουρκία στέκονται ιδιαιτέρως στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. Εστιάζουν ειδικότερα στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και ότι κρίνεται πως τα γερμανικά άρματα μάχης Marder πρέπει να κατευθυνθούν στον Έβρο και όχι στα νησιά.

Η παραπάνω διευκρίνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε εκνευρισμό στην Τουρκία, παρόλο που τονίστηκε με σαφήνεια ότι τα νησιά δεν αποτελούν απειλή για κανέναν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ΜΜΕ ανέφεραν για το θέμα ότι «η Αθήνα θα στείλει άρματα στα σύνορα με την Τουρκία» και ότι ο Σολτς στήριξε τις ελληνικές θέσεις. Η εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά», ενώ η Sabah ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, κατηγόρησε την Τουρκία και ο Σολτς στήριξε τις ελληνικές θέσεις».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «O καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη και φυσικά στην ατζέντα υπήρχε και η Τουρκία. Ο Σολτς υποστήριξε τις θέσεις της Αθήνας η οποία στρατιωτικοποιεί τα νησιά ενάντια στις διεθνείς συνθήκες. Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως τα άρματα που θα παραληφθούν από τη Γερμανία θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία». Επίσης, ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επιτέθηκε στην Τουρκία και ισχυρίστηκε πως τα στρατιωτικοποιημένα νησιά δεν αποτελούν απειλή για κανέναν».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Με πληροφορίες και από: Newsit / Φωτογραφία Intime News