Σπυράκη για Τούρκους αξιωματικούς: Τυχοδιώκτρια η κυβέρνηση

Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ από τον πρωθυπουργό για το εάν έχει υποσχεθεί στον πρόεδρο της Τουρκίας ότι θα δρομολογήσει την έκδοση των τούρκων αξιωματικών.

Σπυράκη για Τούρκους αξιωματικούς: Τυχοδιώκτρια η κυβέρνηση

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Μαρία Σπυράκη, για το ζήτημα της αίτησης που υπέβαλλε για ακύρωση του ασύλου που χορηγήθηκε στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικών που αυτομόλησαν στη χώρα μας. «Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.», υποστηρίζει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. 

«Η κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο ‘Αρειος Πάγος», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της.

Ολόκληρη η δήλωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ είναι η ακόλουθη: 

Η Κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.Μαρ΄Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.

Η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η Κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της.Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.».

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσελίκ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: «Κανείς δεν μπορεί να στείλει μήνυμα στην Τουρκία μέσω επιδείξεων ισχύος»

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν εξέφρασε, επίσης, την αντίθεση της Άγκυρας στην άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελλόριζο / (ΓΡ.ΤΥΠ.ΠΡΩΘΥΠ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης από Καστελλόριζο προς Τουρκία: «Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δεν δεχόμαστε απειλές ή υποδείξεις από κανέναν»

Όπως επισήμανε, τα ελληνικά σύνορα ταυτίζονται με τα ευρωπαϊκά, με αποτέλεσμα το μήνυμα της Μεγίστης να ξεπερνά τα εθνικά όρια