Απειλεί ο Ακάρ με δήθεν παρενόχληση του «Τσεσμέ» από ελληνικά F-16 – Διαψεύδει η ελληνική πλευρά

Τις τουρκικές διαρροές διαψεύδουν κατηγορηματικά ελληνικές στρατιωτικές πηγές, που αναφέρουν ότι στην περιοχή υπάρχουν μεν μαχητικά F-16, αλλά ουδέποτε πέρασαν σε χαμηλό ύψος πάνω από το «Τσεσμέ».

Τσεσμέ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πριν λίγο -επικαλούμενο πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας- ότι 4 ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το πλοίο «Τσεσμέ» που πραγματοποιεί έρευνες στο Αιγαίο, κάτι που ελληνικές στρατιωτικές πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά.

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο “Τσεσμέ”, που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στον Βόρειο Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Anadolu.

Πάντα κατά το Anadolu το ένα από τα 4 ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο «Τσεσμέ» ρίχνοντας σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το ερευνητικό σκάφος «αερόφυλλα».

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, υποστηρίζει πως «δόθηκε η πρέπουσα απάντηση» στα ελληνικά F-16, που πλησίασαν σε απόσταση χιλίων μέτρων.

Τις τουρκικές διαρροές και τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου διαψεύδουν κατηγορηματικά ελληνικές στρατιωτικές πηγές, που αναφέρουν ότι στην περιοχή υπάρχουν μεν μαχητικά F-16, αλλά ουδέποτε πέρασαν σε χαμηλό ύψος πάνω από το «Τσεσμέ» και πολύ περισσότερο ουδέποτε πέταξαν «αερόφυλλα».

Αυτό βέβαια δεν πτόησε τον Χουλουσί Ακάρ που δήλωσε ότι «αυτή είναι μια συνηθισμένη παρενόχληση από τους Έλληνες γείτονες. Η απαραίτητη απάντηση δόθηκε εντός των νόμιμων ορίων».

 

 

«Η συμπεριφορά μας, η αποφασιστικότητά μας, η δουλειά που θα κάνουμε σχετικά με αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρα. Κανένας δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες επ’ αυτού», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει χάρτη σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκική αντιπαράθεση στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Ισχύει από το 2019» λέει η Άγκυρα – Η ηχηρή απάντηση της Αθήνας

«Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά, προκειμένου να εξυπηρετούνται μονομερείς διεκδικήσεις» τόνισε η ελληνική πλευρά

Ελληνική και τουρκική σημαία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Χείμαρρος» ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη: Εξόχως προκλητικό το τουρκολιβυκό μνημόνιο

«Τι εννοούν όσοι μας παροτρύνουν να τα βρούμε με την Τουρκία και να συζητήσουμε τις έωλες απαιτήσεις τους;» διερωτήθηκε ο πρέσβης κ. Κούτρας