Στο Δουβλίνο το υφυπουργός Εξωτερικών Τσιάρας

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Στο «Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ανάπτυξης» για θέματα διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο συμμετείχε ο υφυπουργός Εξτερικών Κωνστανίνος Τσιάρας.

Ο Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ατζέντα της διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας μετά το 2015.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε την ανάγκη συνεκτικής προσέγγισης των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας, με τους βιώσιμους στόχους της χιλιετίας, στην προοπτική της διαμόρφωσης ενός ενιαίου πλαισίου της διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας μετά το 2015.
Επίσης συζητήθηκε η εύθραυστη κατάσταση στην Αφρική και η κατάσταση στο Μαλί. Ο Κωνσταντίνος Τσιάρας εστίασε στην ανάγκη συνδυασμού της ανθρωπιστικής με την αναπτυξιακή συνεργασία και την εγκαθίδρυση βιώσιμων δημοκρατικών θεσμών και κράτους δικαίου ώστε να στηριχτεί η ανθεκτικότητα των συγκεκριμένων χωρών.
Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η Ε.Ε. για να βρει νέους τρόπους χρηματοδότησης της ανάπτυξης με την κινητοποίηση και του ιδιωτικού τομέα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ.Τσιάρας είχε επαφές με τους Έλληνες ομογενείς με τους οποίους συζήτησαν την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) ως όργανο εκπροσώπησης του απανταχού Ελληνισμού.