Το «γύρισε» στη διπλωματία ο Ακάρ: «Η Ελλάδα είναι κακός γείτονας, αλλά θέλουμε να λύσουμε τις διαφορές μας ειρηνικά»

O Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, φαίνεται να προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, μετά το μπαράζ των προκλητικών δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες από την τουρκική πλευρά.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, σήμερα Πέμπτη, σχετικά με την επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ και την βόρεια Συρία, ο Ακάρ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι κακός γείτονας. Το κάνουν αυτό για να μπερδέψουν τα πράγματα. Είμαστε υπέρ του να εγκαταλείψει η Ελλάδα αυτές τις συμπεριφορές και να λύσει το πρόβλημα με ειρηνικά μέσα και μεθόδους. Είτε έρθουν εδώ είτε πάμε στην Ελλάδα, ας διορθώσουμε αυτά τα προβλήματα. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, δεν αποτελεί κίνδυνο. Ο ελληνικός λαός υποφέρει περισσότερο από την ένταση». δήλωσε ο τούρκος Υπουργός Άμυνας.

Αναφερόμενος επίσης και στις προσπάθειες που κάνει η Τουρκία να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου, ο Ακάρ δήλωσε: «Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των φίλων, αδελφών και συμμάχων μας στον δίκαιο σκοπό τους, ιδιαίτερα στα αδέρφια μας στην Κύπρο».

Παράλληλα, ο Ακάρ, δήλωσε ότι η Τουρκία σέβεται απόλυτα την κυριαρχία της Συρίας και του Ιράκ, αλλά διεξήγαγε επιχειρήσεις (δηλαδή εισέβαλε, καθώς το Ιράκ δεν εγκρίνει τις τουρκικές ενέργειες), 140 χιλιόμετρα στα βόρεια της χώρας. Αυτό αναστρέφει, ουσιαστικά, όλες τις προηγούμενες «ήρεμες» δηλώσεις του, καθώς η Τουρκία ενεργεί ενάντια της εδαφικής κυριαρχίας των γειτόνων της.

Με πληροφορίες από: Daily Sabah