Το Λαύριο μόνιμη τουρκική εμμονή!

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

»Και έτσι και γιουβέτσι» οι αναφορές από δύο – μόνο – τουρκικές εφημερίδες  σε δήθεν εκπαίδευση στο Λαύριο μελών του DHKP-C που έκαναν προχθές την επίθεση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο κτήριο του ΑΚΡ στην Άγκυρα. 
Η μικρή αυτή μερίδα  του τύπου επιχειρεί να συντηρήσει τα περί Λαυρίου παρόλο που δεν έχει κανένα στοιχείο και το παραμύθι όχι μόνο δεν έχει …δράκο αλλά αυτό της μιας εφημερίδας το είναι διαφορετικό από της άλλης!
 Συγκεκριμένα η  Αksam αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι επιτιθέμενοι, που ήταν μέλη του DHKP-C, είχαν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Αστυνομία …διαπίστωσε πως τα αρχικά των δύο επιτιθέμενων ήταν Μ.Κ. και   Μ.Κ. και ότι ( σ.σ. μιλά δηλαδή για βεβαιότητα) εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα στο στρατόπεδο του Λαυρίου το οποίο η Ελλάδα έκλεισε προ …μηνών . Επίσης οι δύο ότι ήρθαν για επιθετικές ενέργειες από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα.
 
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Milliyet τονίζοντας ότι η Ασφάλεια – σ.σ. προσέξτε – εξετάζει το …ενδεχόμενο της εκπαίδευσης των 2 επιτιθεμένων οι οποίοι …ενδέχεται να είχαν τύχει εκπαίδευσης στο στρατόπεδο του Λαυρίου το οποίο η Ελλάδα έκλεισε πριν …λίγο διάστημα. Στο ίδιο στρατόπεδο, υποστηρίζει, είχε εκπαιδευτεί και η ¨ζωντανή βόμβα’ Ετσεβίτ Σανλί που είχε επιτεθεί στην αμερικανική Πρεσβεία στην Άγκυρα. 
Δηλαδή η  μία μιλά με βεβαιότητα για εκπαίδευση στο Λαύριο , ή άλλη  ότι ..εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχαν τύχει εκπαίδευσης εκεί. Η μία πουλά το παραμύθι ότι το υποτιθέμενο στρατόπεδο έκλεισε πριν μήνες , η άλλη ότι έκλεισε πριν λίγο… 
Ε, αύριο ίσως θα τις ακολουθήσουν και κάποιες σε διάφορες …παραλαγές…
Κάποιες ίσως γράψουν ότι οι Μ.Κ. και Μ.Κ.ήταν ψήστες σε γυράδικο-μαϊμού στο Λαύριο ή το …Δήλεσι για κάλυψη. Ή ότι  έκρυβαν τα ΄όπλα της εκπαίδευσης στην …ρίζα μιας …κορομηλιάς στον …Ωρωπό!