Το «παίζει» ειρηνοποιός ο Ακάρ: «Ας μιλήσουμε με την Ελλάδα σαν πολιτισμένες χώρες»

Την ώρα που ο Τούρκος πρόδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί ευθέως την Αθήνα με πυραυλική επίθεση, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προσπαθεί να «κατευνάσει» τα πνεύματα.

Όπως μετέδωσε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, με σημερινές δηλώσεις του ο Ακάρ παριστάνει τον «ειρηνοποιό» και προτείνει να γίνει διάλογος ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα. Εμείς λέμε ότι ως δύο γείτονες και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου, ας καθίσουμε με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους και ας μιλήσουμε ως δύο πολιτισμένες χώρες. Ας το συζητήσουμε και ας λύσουμε αυτό το θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο πρόεδρος Ερντογάν εξαπέλυσε σφοδρές απειλές εναντίον της χώρας μας, λέγοντας πω ςο νέος τουρκικός πύραυλος Tayfun έχει εμβέλεια που φτάνει μέχρι την Αθήνα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου απάντησε: «Αν απαντούσα κάθε φορά σε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων δεν θα έκανα άλλη δουλειά», ενώ σχολίασε ότι ««αν και στην Ελλάδα είχαμε πληθωρισμό που έτρεχε πάνω από το 85% θα επεδίωκα και εγώ να αλλάζω τη συζήτηση».