OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Ασφυκτικό κλίμα στα μέσα ενημέρωσης

07/02/2014 - 12:48
Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Ενδείξεις ασφυκτικού κλίματος στο χώρο της επικοινωνίας και της ενημέρωσης όπως η απέλαση Αζέρου δημοσιογράφου, η αφαίρεση ειδήσεων αλλά και η αλλοίωση δημοσκόπησης ύστερα από παρέμβαση του πρωθυπουργού, εμφανίζονται η μία μετά την άλλη στην Τουρκία. Κι αυτό τη στιγμή που απασχολούν την τουρκική κοινή γνώμη οι νέοι περιορισμοί στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Η τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν» αποκαλύπτει ότι ο συντάκτης της αγγλόφωνης έκδοσής της «Today’s Zaman» Μαχίρ Ζεϊνάλοφ (πολίτης του Αζερμπαϊτζάν), απελάθηκε λόγω τα κριτικής που άσκησε στον Τούρκο πρωθυπουργό μέσω μηνυμάτων στο Twitter. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος είχε γράψει ότι «οι εισαγγελείς ζήτησαν τη σύλληψη προσώπων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, αλλά οι επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών τους οποίους διόρισε ο πρωθυπουργός Ερντογάν, δεν εφάρμοσαν τις εισαγγελικές εντολές, με αποτέλεσμα να διαφύγουν τα μέλη της Αλ Κάιντα στο εξωτερικό».

Ο δημοσιογράφος πριν από 1,5 χρόνο είχε παντρευτεί με μία Τουρκάλα και είχε άδεια παραμονής, ενώ εργαζόταν εδώ και τέσσερα χρόνια στην Τουρκία.

Η διαδικασία ξεκίνησε όταν υπήρξε καταγγελία προς το πρωθυπουργικό γραφείο, ότι ο δημοσιογράφος «προέβη σε ψευδείς δηλώσεις εναντίον κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων».
Εν τέλει την περασμένη Τρίτη (4 Φεβρουαρίου) το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την απέλαση του δημοσιογράφου.

Σάλος επικρατεί ειδικά στο χώρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης λόγω της αποκάλυψης τηλεφωνικών συνομιλιών από τις οποίες προκύπτει ότι υπήρξε παρέμβαση του Ερντογάν στη δημοσκόπηση που δημοσίευσε στις 15 Μαρτίου 2013 η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Χαμπέρτουρκ».

Στην πρώτη συνομιλία ο διευθυντής της εφημερίδας συνομιλεί με τον πρόεδρο του ομίλου ΜΜΕ στον οποίο ανήκει η εφημερίδα και στη δεύτερη συνομιλεί ο πρόεδρος με τον γιο του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιλάλ Ερντογάν.

Δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί για λογαριασμό της εφημερίδας έδειχνε μειωμένα τα ποσοστά του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας. Το αντικείμενο των συνομιλιών ήταν να αφαιρεθούν τρεις μονάδες από το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος και να προστεθούν στο ποσοστό του φιλοκουρδικού κόμματος.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι «τα μέσα ενημέρωσης, ενώ θα έπρεπε να είναι αμερόληπτα και ανεξάρτητα, έχουν γίνει σκλάβοι. Φαίνεται ότι οι δεσμοφύλακες του διαδικτύου έχουν μπει στη σειρά για να εμποδίσουν την ελευθερία ενημέρωσης».

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές μέρες είχε αποκαλυφθεί ότι στις 4 Ιουνίου 2013, ο Ερντογάν καθώς ήταν στο Μαρόκο, είχε τηλεφωνήσει στη διεύθυνση του τηλεοπτικού καναλιού του ίδιου ομίλου (Χαμπέρτουρκ) ζητώντας να μην μεταδοθεί δήλωση του Μπαχτσελί σχετικά με τη βία της αστυνομίας στα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει εκείνη την περίοδο σε ολόκληρη την Τουρκία με αφορμή τις διαμαρτυρίες στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Τέλος, η υπόθεση των νέων ρυθμίσεων στο Διαδίκτυο προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις οι οποίες υπερψηφίστηκαν προχτές στην τουρκική εθνοσυνέλευση, η αρμόδια «Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών» θα έχει τη δυνατότητα να ζητεί άμεση αφαίρεση περιεχομένου από τις ιστοσελίδες, πράγμα που θα πρέπει να γίνεται μέσα σε τέσσερις ώρες. Θα μπορεί όμως με την ίδια διαδικασία, να κλείνει και την ιστοσελίδα.

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΔΙΑΦΘΟΡΑΜΜΕΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

οπλισμένα F-16 παραβιάσεις - Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία με παραβιάσεις από οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο

22/12/2025 - 18:53
F-16 - Αιγαίο
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

19/12/2025 - 18:58
Τουρκία - διπλωματικές πηγές
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

17/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν ενημερώθηκε για την πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας

Συρία και Ρωσία συζήτησαν για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας – Στο προσκήνιο οι βάσεις Ταρτούς και Χμεϊμίμ

Ουκρανία: Αυτό είναι το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων – Τα «αγκάθια» και τα «κλειδιά» για μια συμφωνία

Ζελένσκι: «Εκλογές στην Ουκρανία μετά από συμφωνία τερματισμού του πολέμου»

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

Ήττα Τραμπ στο Σικάγο: Το Ανώτατο Δικαστήριο είπε «όχι» στην ανάπτυξη της Εθνοφρουράς

Ρωσία: Πυρηνικό σταθμό στη Σελήνη θέλει να κατασκευάσει μέχρι το 2036 – Το σχέδιο της Roscosmos

Τουρκία: «Αποκεφαλίστηκε» η στρατιωτική ηγεσία της Λιβύης – «Από τεχνική βλάβη έπεσε το αεροσκάφος τους» [vids, pics]

Top News

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φορώντας υπέρλαμπρο φόρεμα ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα - «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»

Οι Ρώσοι τρολάρουν με χριστουγεννιάτικο mood τους Ευρωπαίους - «Για όλα φταίει ο Πούτιν»

Γιώργος Καπουτζίδης για Δημήτρη Πετρόπουλο: «Είναι δικαιολογημένο το παράπονο του»

Τζώνη Καλημέρης: «Όταν νόσησα από καρκίνο, δεν χρειάστηκα ψυχολογική βοήθεια»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert