OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στην αστυνομία και την δικαιοσύνη

08/01/2014 - 13:26
Share on FacebookShare on Twitter

Η τουρκική κυβέρνηση συνέχισε σήμερα τις μεγάλες εκκαθαρίσεις στον χώρο της αστυνομίας και τη δικαιοσύνης, στις οποίες προσάπτει «ενορχήστρωση» της έρευνας για διαφθορά που την κλονίζει, με την αποπομπή αστυνομικών διοικητών σε μεγάλες πόλεις της χώρας και με την κατάθεση νομοσχεδίου που αποσκοπεί στην ενίσχυση του ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας επί της λειτουργίας του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων.

Επειτα από το άνευ προηγουμένου κύμα μαζικών εκκαθαρίσεων των τελευταίων ημερών στις τάξεις της αστυνομίας, ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλα υπέγραψε σήμερα διάταγμα για την αποπομπή 16 αστυνομικών διοικητών, ανάμεσά τους και ο υπαρχηγός εθνικής ασφαλείας και οι αρχηγοί ασφαλείας της Αγκυρας, της Σμύρνης, της Αντάλιας και του Ντιγιάρμπακιρ.

Σύμφωνα με απολογισμό του τουρκικού Τύπου, ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών που έχουν αποπεμφθεί μέχρι στιγμής από τα μέσα Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 700. Μόνο τη χθεσινή ημέρα 350 αστυνομικοί απηλλάγησαν των καθηκόντων τους μόνο στην περιοχή της Αγκυρας.

Ολα τα θύματα των μαζικών εκκαθαρίσεων, που έγιναν με εντολή του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πιθανότατα ανήκουν στην ισχυρή αδελφότητα του Φετουλάχ Γκιουλέν (διαβάστε εδω ποιος ειναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν) , τον οποίο ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την έρευνα για τα σκάνδαλα διαφθοράς στις τάξεις της ισλαμικής συντηρητικής κυβέρνησής του.
Ο Ερντογάν, που βρίσκεται σε περιοδεία στην Ασία, κατηγόρησε την οργάνωση του Γκιουλέν, που ζει στην Πενσυλβανία, για τη συγκρότηση «κράτους εν κράτει» και την εξύφανση «συνωμοσίας» για την ανατροπή της κυβέρνησής του τρεις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία.

Οι μαζικές εκκαθαρίσεις στην αστυνομία έχουν προκαλέσει τις επικρίσεις του τουρκικού Τύπου που πρόσκειται στην αντιπολίτευση.

«Η αστυνομία κυριολεκτικά (sic) ξεκοιλιάστηκε», έγραψε στη Milliyet ο συντάκτης του κύριου άρθρου Μεμέτ Τεζκάν. «Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται ότι εάν στραφεί εναντίον ενός ‘παράλληλου κράτους’ , όλο αυτό θα στραφεί εναντίον της», γράφει ο Ισμέτ Μπερκάν στη Hurriyet.

Κωφεύοντας στις επικρίσεις που έρχονται από την Τουρκία αλλά και από το εξωτερικό, η κυβέρνηση ετοιμάζει πλέον το επόμενο εγχείρημα για την ενίσχυση του ελέγχου της επί της δικαιοσύνης. Στο στόχαστρο, ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της τουρκικής δικαιοσύνης, το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών κιαι Εισαγγελέων, το οποίο ανακοίνωσε χθες την έναρξη έρευνας για τις «πιέσεις» που ασκούνται επί των δικαστών που είναι επιφορτισμένοι με την έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Ηδη, αργά χθες το βράδυ, η κυβέρνηση Ερντογάν κατέθεσε στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο που προβλέπει αλλαγές στη συγκρότηση του Ανωτάτου Συμβουλίου. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, επιτρέπεται στον υφυπουργό Δικαιοσύνης να εκλέγεται πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων, ενισχύοντας τον έλεγχο της κυβέρνησης επί αυτού του δικαστικού θεσμού και θέτοντας περιορισμούς στη λειτουργία του.

«Κανείς δεν μπορεί να μείνει χωρίς επίβλεψη. Σε αυτή τη χώρα, ο πρωθυπουργός θα επιβλέπεται, οι υπουργοί θα επιβλέπονται, τα μέλη του κοινοβουλίου θα επιβλέπονται, και δεν θα επιβλέπονται αυτοί οι κύριοι; Δεν πάει έτσι», είχε προειδοποιήσει ο Ερντογάν μιλώντας σε υποστηρικτές του στις 29 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Τουρκία: «Κανείς δεν φταίει για τους 34 θανάτους στο Ουλουντερέ»!

Πραγματικός δάσκαλος του Ερντογάν ο Ερμπακάν

Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΔΙΑΦΘΟΡΑΕΡΝΤΟΓΑΝΕΡΝΤΟΓΑΝΔΙΑΦΘΟΡΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert