OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Τιμωρώντας τους αλλόθρησκους πολίτες της

29/11/2014 - 13:53
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Καθώς ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας επισκέπτεται την Τουρκία αξίζει να μεταφέρουμε εδώ ένα τολμηρό άρθρο που έγραψε τις προάλλες η Τουρκάλα καθηγήτρια  Beril Dedeoglou, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Galatasarai University σε τουρκική εφημερίδα,  για το πως η χώρα της τιμωρεί τους ίδιους τους πολίτες της που ανήκουν σε μειονότητες και μάλιστα με φόντο …Εκκλησίες και …Τζαμιά.

Σε άρθρο της λοιπόν με τίτλο: «Punishing one’s own citizens», στην αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα Today’s Zaman, η Δρ. Beril Dedeoglou,, αναφέρεται στη πρόσφατη απαγόρευση των εργασιών αναστύλωσης της Συναγωγής στην Αδριανούπολη, εξαιτίας της απόφασης της ισραηλινής κυβέρνησης να απαγορεύσει την πρόσβαση στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ. 

Αντίποινα στους …πολίτες της

Στην Τουρκία, γράφει, μία ενέργεια του Ισραήλ έχει επιπτώσεις στους Εβραίους που ζουν στη χώρα. Ή, προσθέτει, τιμωρεί πολίτες της αρμενικής καταγωγής για να τιμωρήσει την Αρμενία.Το ίδιο συμβαίνει και με τους Έλληνες: Όποτε η Τουρκία είχε προβλήματα με την Ελλάδα, τιμωρούσε τους ίδιους της τους πολίτες, ελληνικής καταγωγής. 
Κάθε φορά που λέγεται ότι η ελληνική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στη Χάλκη κοντά στην Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να ανοίξει, η Τουρκία απαντά ότι θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τζαμί στην Αθήνα. 

Υπάρχει ίσως πραγματική ανάγκη για ένα τέμενος σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, γράφει, αλλά κάποιος θα πρέπει να θυμάται και να πει ότι όταν πηγαίνει οδικώς στην διαδρομή από την Τουρκία στην Θεσσαλονίκη, θα δει αρκετά τεμένη σε πολλά χωριά!

Ευθεία καρφιά για εξόντωση Χριστιανικών πληθυσμών

Η αρθογράφος Δρ. Beril Dedeoglou,αναρωτιέται σε πόσα χωριά στην Ανατολία της Τουρκίας υπάρχουν εκκλησίες που λειτουργούν;. Ένα επιχείρημα θα ήταν, προσθέτει,  ότι κάποιος μπορεί βέβαια να πει ότι δεν υπάρχουν εκεί Εκκλησίες απλώς και μόνο επειδή δεν υπάρχουν πλέον στην Ανατολία χριστιανικές κοινότητες, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρχαν μέχρι πριν από λίγο καιρό. Έτσι  -προσθέτει με πραγματική τόλμη – θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε,  γιατί δεν υπάρχουν πλέον χριστιανοί και που πήγαν; 
Να πούμε εμείς εδώ από την πλευρά μας ότι δεν χρειάζεται να είσαι Ελληνας ή Χριστιανός για να καταλάβεις το αιχμηρότατο καρφί που ρίχνει η κ. Beril Dedeoglou κατα του επίσημου τουρκικού κράτους, κατηγορώντας το ευθέως για ΕΞΟΝΤΩΣΗ αυτών των Χριστιανικών -ελληνικών πληθυσμών στην Ανατολία…

Η αρθογράφος επισημαίνει πιο κάτω ότι  τουρκικό κράτος ίσως καταβάλλει προσπάθειες να ενεργήσει με διαφορετικό τρόπο προς τις μη μουσουλμανικές μειονότητες σε σύγκριση με το παρελθόν, αλλά η προσπάθεια αυτή δεν επαρκεί. Πρώτα απ ‘όλα,τονίζει,  οι (τουρκικές) αρχές θα πρέπει να προσπαθήσουν να αλλάξουν την νοοτροπία των απλών ανθρώπων- κάτι που είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Ρατσισμός, ξενοφοβία και διακρίσεις

Η καθηγήτρια εκτιμά ότι αυτές οι συμπεριφορές γενικά έχουν σχέση με τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις διακρίσεις παντού σε όλο τον κόσμο – και στην Τουρκία όπου ,  επαναλαμβάνονται  τα ίδια λάθη που επικρίνεις σε μια άλλη χωρα. Τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, γράφει, παραβιάζονται στη χώρα τους αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την παραβίαση των δικαιωμάτων  άλλων ανθρώπων σε άλλες χώρες, λέει για την περίπτωση απαγόρευσης των εργασιών αναστύλωσης της Συναγωγής στην Αδριανούπολη, εξαιτίας της απόφασης της ισραηλινής κυβέρνησης να απαγορεύσει την πρόσβαση στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ. 

Και καταλήγει γενικεύοντας τα παραδείγματα των περιστατικών κατα Ελλήνων , Εβραίων και Αρμενίων μειονοτικών που ανέφερε αρχικά:. Δεν είναι αρκετή βία και εχθρότητα στον κόσμο που ήδη υπάρχει;Ας ελπίσουμε τέτοιες χειρονομίες και εκδηλώσεις δεν θα επαναληφθούν ξανά. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί αυτό είναι να τις καταδικάζουμε απερίφραστα, κάνοντας όλους μας να καταλάβουμε ότι ο ρατσισμός είναι μια ντροπή.

Tags: ΕΚΚΛΗΣΙΕΣΤΖΑΜΙΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

NAVTEX - ΝΟΤΑΜ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

09/02/2026 - 20:51
Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ουκρανία και Ιράν στη ατζέντα

08/02/2026 - 18:33
Άγκυρα - Μητσοτάκης - Ερντογάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

05/02/2026 - 12:54

Διαβάστε Επίσης

Lamprey: Το νέο αυτόνομο μη επανδρωμένο υποβρύχιο πολλαπλών ρόλων της Lockheed Martin [vid]

Ιράν: «Ανησυχεί» για την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ – Καλεί την Ουάσινγκτον να αντισταθεί σε «καταστροφικές επιρροές»

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση προκαλεί ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Οδησσού

Mitchell Institute: 500 stealth μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη χρειάζονται οι ΗΠΑ για να νικήσουν την Κίνα

Στο Αεροδικείο ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία – «Ώρα μηδέν» για την απολογία του

Ρωσία: «Θέλουμε και εμείς εγγυήσεις ασφαλείας όπως η Ουκρανία για να τερματιστεί ο πόλεμος»

SOUTHCOM: Νέο φονικό πλήγμα των ΗΠΑ σε σκάφος φερόμενων διακινητών ναρκωτικών [vid]

Γερμανία: Το 65% των πολιτών θεωρεί τις ΗΠΑ μεγάλη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Top News

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Μυστήριο με τα χαλασμένα μετάλλια, πέφτουν από τις κορδέλες

Κωνσταντίνος Αργυρός και Αλεξάνδρα Νίκα περιμένουν κοριτσάκι - Οι δημόσιες ευχές από τους γονείς τους

Ιωάννα Τούνη: Νέα παρατήρηση στη Σαουδική Αραβία για ένα φιλί - «Μας είπαν ότι δε σεβόμαστε τη χώρα»

Η Μυρτώ Αλικάκη για τον χωρισμό του Πέτρου Λαγούτη: Με ενοχλεί τρομερά αυτή η αδιακρισία, το θεωρώ φθηνό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert