Τουρκία: Εκατοντάδες ακίνητα οι πραξικοπηματίες του 80

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σε απίστευτα επίπεδα βρίσκεται η περιουσιακή κατάσταση των πρωταγωνιστών τους πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου του 1980 γεγονός που προκαλεί πως οι πρώην στρατηγοί απέκτησαν πολλά ακίνητα που κανείς δεν μπορούσε να τους ρωτήσει πως τα απέκτησαν.
Σύμφωνα με την επιτροπή του Κοινοβουλίου που ερευνά το συγκεκριμένο πραξικόπημα οι 5 αρχηγοί του πραξικοπήματος μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους διαθέτουν 229 διαμερίσματα και 169 βίλες!

Συγκεκριμένα ο αρχηγός του πραξικοπήματος πρώην στρατηγός Κενάν Εβρέν μέσω του γαμπρού του διαθέτει 3 πολυκατοικίες και 16 οικόπεδα σε όλη την Τουρκία.
Η κόρη και ο γιος του πρωην αρχηγού του Στρατού Ξηράς Νουρετίν Ερσίν διαθέτουν 169 βίλες, 2 πολυκατοικίες με δεκάδες διαμερσίματα. Ο γαμπρός του πρώην αρχηγού της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας διαθέτει 90 βίλες, 3 καταστήματα όπως και ο γιός του διαμερίσματα στην Κωνσταντινούπολη. Η νύφη του πρώην αρχηγού της στρατοχωροφυλακής Σεντάτ Τζελάσουν διαθέτει 224 διαμερίσματα στην περιοχή Tσάνκαγια στην Άγκυρα.
Στο λογαριασμό της νύφης του πρώην αρχηγού της Ναυτικού Νεζάτ Τουμέρ βρέθηκαν περίπου 300.000 Ευρώ.
Όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δείχνουν πως οι πραξικοπηματίες είχαν εκμεταλλευτεί τις θέσεις τους για να αποκτήσουν τεράστιες περιουσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιο ήταν το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας


Η «αίθουσα των πραξικοπημάτων» άνοιξε στην Τουρκία!