Η Τουρκία εκβιάζει την ιταλική ΕΝΙ για τη συνεργασία της με την Κύπρο.

  Mετά τις απειλές του τουρκιού Υπουργείο Εξωτερικών προς τις εταιρείες που συνεργάζονται με την Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τις έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου , αυτή τη φορά απειλές εξαπέλυσε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ. Ο τούρκος Υπουργός εκβίασε την ιταλική ΕΝΙ,η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες στο «οικόπεδο 2 και 3» στην ΑΟΖ της Κύπρου. 

Η ΕΝΙ συμμετέχει στην κοινοπραξία ης κατασκευής και εκμετάλλευσης, του αγωγού Σαμψούντα-Τζείχάν που μεταφέρει πετρέλαιο από τις ακτές της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα προς τη Μεσόγειο.

  Ο Γιλντίζ απείλησε την ΕΝΙ και δήλωσε «Στα θέματα που σχετίζονται με τις έρευνες πετρελαίου στην Νότια Κύπρο. Αν η ιταλική ενεργειακή εταιρεία ENI καταπιαστεί με μια τέτοια δουλειά, τότε θα σκεφτούμε σχετικά με τις δραστηριότητες της στην Τουρκία. Συμμετέχει στην κοινοπραξία  στο έργο Σαμψούντας-Τζεϊχαν.Συμπεριλάβαμε στην ατζέντα μας το θέμα με την ENI. Δεν θεωρούμε σωστό η ΕΝΙ να κάνει επενδύσεις στην «νότια Κύπρο», μαζί με τις επενδύσεις που κάνει στην Τουρκία ή να εργάζεται σε αμφισβητούμενα πεδία.»
Η Τουρκία παρεμβαίνει στα ενεργειακά ζητήματα μιας χώρας μέλους Ε.Ε, της οποίας έχει καταλάβει σχεδόν τα μισά εδάφη με στρατιωτική εισβολή! Ο παραλογισμός σε όλο της το μεγαλείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία απειλεί ανοιχτά για τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου