OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Οι δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών για την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου

13/03/2024 - 16:23
Τουρκία
Share on FacebookShare on Twitter

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία, Οντζού Κετσελί, δήλωσε ότι η χθεσινή συνάντηση της υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου με τον Τούρκο ομόλογό της πρέσβη Μπουράκ Ακτσαπάρ στην Άγκυρα, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας διεξήχθη σε θετικό κλίμα.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο επικαλείται τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, συζητήθηκαν θέματα όπως ο προγραμματισμός επαφών και επισκέψεων υψηλού επιπέδου, θέματα που αφορούν στο Αιγαίο, η κατάσταση των μειονοτήτων, οι προξενικές σχέσεις, η παράνομη μετανάστευση και η συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η αμοιβαία προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η συνεργασία για αμοιβαία υποστήριξη των υποψηφιοτήτων της κάθε χώρας σε διεθνείς οργανισμούς.

Deputy Minister Ambassador Burak Akçapar and the Greek Deputy Minister of Foreign Affairs, Ambassador Alexandra Papadopoulou, held Türkiye-Greece Political Dialogue Meeting in Ankara, on March 11, 2024.

Joint Statement 👇https://t.co/z3CLP44H7H pic.twitter.com/9EqRgYnK0S

— Turkish MFA (@MFATurkiye) March 12, 2024

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι, σύμφωνα με τη «Διακήρυξη των Αθηνών για φιλικές σχέσεις και καλή γειτονία» που υπέγραψαν οι ηγέτες των δύο χωρών κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τον περασμένο Δεκέμβριο, θα πρέπει να αποφεύγονται λόγοι και ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένταση.

Ο Κετσελί δήλωσε ότι συζητήθηκε επίσης η θετική ατζέντα, όπως η πορεία των προετοιμασιών για την εφαρμογή της χορήγησης βίζας για τουριστικές επισκέψεις Τούρκων πολιτών σε 10 ελληνικά νησιά.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στη συνάντηση της Αθήνας επιτεύχθηκε καταρχήν συμφωνία για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Άγκυρα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Τούρκου προέδρου. «Οι εργασίες για τον καθορισμό της ημερομηνίας της επίσκεψης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο συνεχίζονται. Πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, προβλέπεται μια σειρά άλλων επισκέψεων, οι οποίες θα χρησιμεύσουν και ως προετοιμασία για την επίσκεψη» ανέφερε ο κ. Κετσελί.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συνάντησης στις 15 Απριλίου στην Άγκυρα μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του ομολόγου του της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ, για την εφαρμογή ενός σχεδίου από κοινού δράσης με θετική ατζέντα για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας.

Ο Τούρκος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 22 Απριλίου.

Ανέφερε, τέλος, ότι προβλέπεται η υπογραφή διαφόρων συμφωνιών κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία και ότι παρατηρείται μια αυξανόμενη δυναμική στις επαφές και τις επισκέψεις με την Ελλάδα από τις αρχές του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γ.Μανδαλίδης / Φωτογραφία Twitter

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Related Posts

Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγαίο: Δύο τουρκικά drones πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

12/03/2026 - 18:15

Διαβάστε Επίσης

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιστράτευση 400.000 εφέδρων – «Πράσινο φως» για νέα πλήγματα σε Ιράν και Χεζμπολάχ

Ιράν: Η Ρωσία απομακρύνει το προσωπικό της από τον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ

AGILE: Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για την ανάπτυξη νέων αμυντικών τεχνολογιών αιχμής «σε χρόνο ρεκόρ»

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: 30 χώρες εξετάζουν την προστασία των Στενών του Ορμούζ – Οι χώρες του Κόλπου ανησυχούν για τις ιρανικές επιθέσεις

Οι ΗΠΑ τετραπλασιάζουν την παραγωγή πυραύλων PrSM και THAAD εν μέσω του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Αρνητική η πρώτη απάντηση στο σχέδιο Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου – Οι 5 όροι που βάζει

Top News

Ιωάννα Τούνη: Η πανέμορφη ανθοδέσμη που της έστειλε ο σύντροφός της γιατί ακύρωσε τα σημερινά τους πλάνα

Χάρις Αλεξίου: «Αισθάνομαι ότι άλλαξα τη ζωή μου αρκετές φορές»

Κατώτατος μισθός: «Κλειδώνει» την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο η αύξηση για το 2026 - Θα εφαρμοστεί από 1η Απριλίου

Θανάσης Αλευράς για τη ψωρίαση: «Πίστευα ότι το δημιούργησα εγώ»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert