Τουρκία: Προκλητικό προεκλογικό σποτ του AKP εμφανίζει Δ. Θράκη και νησιά του Αιγαίου ως «τουρκικά» εδάφη [vid]

Κάτι ήξερε φαίνεται ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που – απαντώντας στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών – έκανε λόγο για «εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία», συνέδεσε τις νέες «κορώνες» της Άγκυρας με την προεκλογική περίοδο ενόψει των τουρκικών εκλογών της 14ης Μαΐου.

Δεν πέρασε παρά μόνον λίγα λεπτά πριν ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, φέρει στη δημοσιότητα ένα προεκλογικό σποτ του AKP, του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, το οποίο συμπεριλαμβάνει σε έναν χάρτη – κάτω από την τουρκική σημαία – την Δυτική Θράκη και τα μισά ελληνικά νησιά.

Το προεκλογικό σποτ στοχεύει – εκτός από το να παρουσιάσει τα «επιτεύγματα» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – να τονώσει το πατριωτικό συναίσθημα στην Τουρκία.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως περίοπτη θέση στο βίντεο περιλαμβάνουν το ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ένα γεωτρύπανο και η Αγιά Σοφιά με τουρκικές σημαίες, πολλές τουρκικές σημαίες.

Η σημαία παίζει σημαίνοντα ρόλο στο βίντεο του AKP ενόψει των εκλογών στην Τουρκία, αφού εμφανίζεται παντού: από «περιχαρείς» καταστηματάρχες που – αφού την φιλήσουν – την στερεώνουν στις βιτρίνες τους και μικρούς μαθητές που την περιφέρουν, μέχρι και τον ίδιο τον Ερντογάν, που επίσης την φιλά.

Στο σποτ – όπως αναφέρει στην ανταπόκρισή του ο Μανώλης Κωστίδης – ακούγεται κι ένα τραγούδι που τα λόγια του αναφέρουν: «Πατρίδα μου, ζωή μου, περηφάνεια κάθε γωνία της πατρίδας μου και οι άνθρωποι της αγαπημένης πατρίδας μου».

Δείτε το επίμαχο βίντεο: