OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε Γιούνκερ: «Διπρόσωπη» η Ευρωπαϊκή Ένωση

27/04/2018 - 09:00
Share on FacebookShare on Twitter

Με το προσφιλές της, εκτός διπλωματικών ηθών, ύφος το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και στις συστάσεις που απηύθυνε προς την Άγκυρα για το θέμα των κρατούμενων Ελλήνων Αξιωματικών. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε «διπρόσωπη» την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Όπως μεταδίδει το Κρατικό Πρακτορείο Ανατολή το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας την Πέμπτη απέρριψε τη δήλωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker σχετικά με την κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτών στην Τουρκία.

«Με αυτές τις παρατηρήσεις … Οι αρχές της ΕΕ χάνουν την αξιοπιστία και την αξιοπιστία τους καθημερινά», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι σε δήλωσή του.Οι παρατηρήσεις του ήρθαν λίγο μετά το γεγονός ότι ο Γιούνκερ είπε στο ελληνικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αθήνα ότι η Τουρκία πρέπει να απελευθερώσει τους Έλληνες στρατιώτες, τους οποίους η Τουρκία «έλαβε με έκπληξη».

«Απορρίπτουμε αυτή τη δήλωση, η οποία απέχει πολύ από το να είναι σοβαρή και στερείται νομικής βάσης», ανέφερε ο Aksoy. »Οι Έλληνες στρατιώτες που παραβιάζουν τον τουρκικό νόμο δεν έχουν κανένα προνόμιο ενώπιον της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας.

«Καταδικάζουμε αυτή τη διττή νοοτροπία [της ΕΕ], η οποία δεν διστάζει να κάνει παρατηρήσεις σχετικά με το κράτος δικαίου όταν το επιθυμεί, και όταν πρόκειται για τα συμφέροντά της, κάνει δηλώσεις που παρεμβαίνουν στη συνεχιζόμενη δικαστική διαδικασία». Ένα δικαστήριο στη βορειοδυτική Τουρκία την Τετάρτη διέταξε τη συνεχιζόμενη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτών, οι οποίοι «αθέλητα» διέφυγαν στα σύνορα της Τουρκίας τον περασμένο μήνα.

Το 2ο Ποινικό Δικαστήριο της Ειρήνης του Ούντιρν απέρριψε μια αναφορά από τους δικηγόρους των στρατιωτών για να τους απελευθερώσει από την προφυλάκιση.Οι Έλληνες στρατιώτες φυλακίστηκαν στις 2 Μαρτίου για να εισέλθουν σε μια απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στην Οδηράν, η οποία συνορεύει με την Ελλάδα. 

ΠΗΓΗ: Anadolu Agency

Tags: ΓΙΟΥΝΚΕΡΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Βουλγαρία: Επιχείρηση διάσωσης ρωσικού τάνκερ που χτυπήθηκε από ουκρανικά drones [vids]

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν: Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται

«Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει σελίδα»: Ευχές ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

Μελόνι για το νέο στρατηγικό δόγμα Τραμπ: «Οι Αμερικανοί υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους – Πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ευρώπη»

«Συναγερμός» ΙΑΕΑ για το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ: «Το προστατευτικό κέλυφος έχει υποστεί ζημιά»

Ουκρανία και ΗΠΑ συνεχίζουν τις συνομιλίες στη Φλόριντα: «Οποιαδήποτε αληθινή πρόοδος εξαρτάται από τη Ρωσία»

Οι «Ινδιάνοι» της Αεροπορίας Στρατού: Τα Kiowa Warrior με διαθεσιμότητα ρεκόρ και ο δρόμος προς την Αλεξάνδρεια

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα – Δείτε αναλυτικά

Top News

Καρέ που στοίχειωσαν τον πλανήτη: Από τον πνιγμένο Αλάν Κουρντί και τον «Falling Man», στον απελπισμένο άνδρα του Χονγκ Κονγκ

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες και εύκολο σαγανάκι γαρίδες ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

Η συγκινητική ιστορία 88χρονου που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ για να ζήσει και η πρωτοβουλία ανθρωπιάς νεαρού influencer

Παύλος Κοντογιαννίδης για Αλέξη Τσίπρα: Γνωστός φέρελπις αποτυχημένος του παρελθόντος οραματιστής με αυταπάτες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert