Τουρκικός Τύπος: «Nα επιστραφούν τα Κουρδικά τοπωνύμια»

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Να επιστραφούν τα Κουρδικά τοπωνύμια» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως σε μελέτη που πραγματοποίησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στηρίζουν την προσπάθεια της επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος, και προτείνουν την μείωση των εθνικιστικών απόψεων στα βιβλία της ιστορίας και την επιστροφή των κουρδικών τοπωνυμίων στις περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

«Το Κουρδικό κράτος είναι ζήτημα στιγμής» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως τον Μπασάρ Άσαντ τον επισκέφθηκαν βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. «Ο πρόεδρος της Συρίας έχει παράπονα από τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης και προειδοποιεί πως με το χάος που έχει δημιουργηθεί το Κουρδικό κράτος είναι προ των πυλών».

«Καταγγελία στο προεδρικό μέγαρο» είναι ο τίτλος της Vatan. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος «με αιφνιδιαστική απόφαση ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Γκιουλ και του κατήγγειλε πως το κόμμα του δεν ενημερώνεται για όσα συμβαίνουν στις συνομιλίες σχετικά με την επίλυση του Κουρδικού και ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου».