Τουρκικός Τύπος: Συναγερμός για το Σύνταγμα

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Συναγερμός για το Σύνταγμα» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα το οποίο βρίσκεται στην αντιπολίτευση έχει αναστατωθεί και ετοιμάζεται να αντιδράσει έντονα στα σχέδια για το νέο Σύνταγμα όπου προβλέπεται η προεδρεύουσα δημοκρατία και «πολλά άλλα επικίνδυνα για τη δημοκρατία σημεία».

«Ο βομβιστής έμεινε δυο ώρες και έφυγε» είναι ο τίτλος της Habertürk. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως σύμφωνα με στοιχεία των καμερών ασφαλείας τρεις ήταν οι δράστες της προχθεσινής βομβιστικής επίθεσης στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας όπου είχαν σκοτωθεί 13 άνθρωποι. Ένας από τους δράστες έμεινε στην Τουρκία οι άλλοι δυο επέστρεψαν στη Συρία γράφει η εφημερίδα.

«Δεν θα μπούμε σε πόλεμο» είναι ο τίτλος της Milliyet. H τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσει του Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος υποστηρίζει πως «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θεωρεί την Τουρκία υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν στη Συρία» ενώ υποστηρίζει πως «η Τουρκία θα συνεχίσει την πορεία της χωρίς να μπει σε κανέναν πόλεμο».