«Η τρομοκρατία» στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων!

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Με την ερώτηση της τουρκάλα δημοσιογράφου αλλά και τις απαντήσεις Σαμαρά-Ερντογάν το θέμα της «τρομοκρατίας» μπήκε με έμμεσο τρόπο στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Αυτό επεδίωκαν για πολλούς μήνες οι Τούρκοι και το πέτυχαν. Καθώς αντί ο Αντώνης Σαμαράς να δώσει μια σκληρή απάντηση τονίζοντας πως όλες οι πληροφορίες περί δράσης τρομοκρατών της οργάνωσης DHKP-C στην Ελλάδα είναι μια “λάσπη” των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, μίλησε για «προσπάθεια εαχιστοποίησης της δράσης και για συνεργασία για την αντιμετώπιση της». Βούτηρο στο ψωμί των τούρκων δηλαδή. Ο Ερντογάν άρπαξε την ευκαιρία και μίλησε για «πιο στενή συνεργασία των αρμόδιων αρχών των δυο χωρών».

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2013  είχαμε προειδοποιήσει για τους στόχους των γειτόνων μας και είχαμε γράψει πως «η τρομοκρατική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα , ίσως να φαίνεται πως δεν μας αφορά κι όμως η χώρα μας θα πρέπει να είναι προσεκτική σε ενδεχόμενο «λάσπης» από την πλευρά των Τούρκων.
Ο Ερντογάν, αλλά και οι αρχές ασφαλείας ηδη ανακοίνωσαν πως ο καμικάζι που πραγματοποίησε την επίθεση είναι μέλος της οργάνωσης DHKP-C και πως είχε διασυνδέσεις με τα μέλη της οργάνωσης.
Εδώ ξεκινούν τα επικίνδυνα «μονοπάτια» για τη χώρα μας.
Τις προηγούμενες εβδομάδες με δεκάδες δημοσιεύματα τουρκικές εφημερίδες ισχυρίζονταν πως μέλη της οργάνωσης DHKP-C «εκπαιδεύονταν από τις ελληνικές αρχές»

Tώρα όμως φτάσαμε στο σημείο να προσπαθούμε να αποδείξουμε πως «δεν είμαστε ελέφαντες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Ερντογάν: H επίθεση στην πρεσβεία είναι έργο της DHKP-C

«Oι Ελληνες εκπαιδεύουν τρομοκράτες στο Λαύριο»

Προβοκάτσια στον Σαμαρά στήνει ο Ερντογάν στην συνάντηση της Άγκυρας στις 5 Μαρτίου