Βγάζουν «φορτωμένα» αρματαγωγά στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Με το βλέμμα στραμμένο στο Αιγαίο που οι Τούρκοι προσπαθούν μέρες τώρα να το “βάψουν κόκκινο” είναι οι επιτελείς του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων . Όλος ο τουρκικός στόλος είναι εν πλω σ΄ ολόκληρο το Αιγαίο, όπου αναμένονται να βγουν από ώρα σε ώρα και τα αρματαγωγά “φορτωμένα”.

Οι αεροναυτικές ασκήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο θα συνεχιστούν μέχρι και τις 30 Μαίου και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Αθήνα. Με τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου “γεμάτο” από μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία το ενδεχόμενο ενός “λάθους” που μπορεί να προκαλέσει μια ανεξέλεγκτη κρίση είναι υπαρκτό.

Ασφαλώς υπάρχει και το θέμα της τεράστιας “κόπωσης” που προκαλείται στις ελληνικές ΕΔ. Και είναι ίσως αυτός ένας από τους βασικούς λόγους της τουρκικής επιμονής να προκαλεί. Το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία που σηκώνουν το μεγάλο βάρος αντιμετώπισης των προκλήσεων ανταποκρίνονται και θα ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο. Και αυτό οφείλεται πρωταρχικά στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Καιρός είναι μετά τις εκλογές να αρχίσει σοβαρή συζήτηση για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιτέλους…

Τι μεταδίδουν τουρκικα ΜΜΕ

Απόπλου <<για το βόρειο Αιγαίο>> σήμερα για 3 τουρκικές πυραυλακάτους και ενός πετρελαιοφόρου  <<αναγγέλλει>> από την  ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dogan η Τουρκία , βάζοντας ενδεχομένως και τον τύπο στο <<παιγνίδι>> της έντασης και του πολέμου φθοράς κατά της Ελλάδας.
Οι πυραυλάκατοι και το πετρελαιοφόρο του Στόλου  αγκυροβόλησαν χθες στην Αλικαρνασσό  με σύνολο προσωπικού 150 άτομα και προσέλκυσαν την προσοχή των  τουριστών, που είχαν βγει βόλτα με σκάφη. Οι τουρίστες, που περνούσαν με σκάφη κοντά από τα πλοία, έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες, γράφει η ιστοσελίδα.
 
Στην είδηση αναφέρεται ότι πρόκειται για τις πυραυλάκατους «Ruzgar», με στοιχεία P344, μήκους 58 μέτρων,  «Yildiz», με στοιχεία P 348 και «Bora», με στοιχεία Ρ338 καθώς και το στρατιωτικό πετρελαιοφόρο, με στοιχεία Α581 Οι 3 πυραυλάκατοι έδεσαν  στην αποβάθρα, ενώ το πετρελαιοφόρο προσέγγισε στα ανοιχτά του Καράαντα.
 Όπως αναφέρεται <<έγινε γνωστό ότι οι πυραυλάκατοι, αύριο (δηλαδή σήμερα Πέμπτη ) θα αναχωρήσουν από την Αλικαρνασσό και θα κινηθούν προς το Βόρειο Αιγαίο>>.

Προφανώς πρόκειται για πλοία που συμμετέχουν στην ετήσια μεγάλη τουρκική ναυτική άσκηση “BEYAZ FIRTINA 2014” που βρίσκεται σε εξέλιξη.Η δε αναφορά του δημοσιεύματος σε <<βόρειο Αιγαίο>>  δεν αποκλείεται να είναι μια έμμεση πίεση προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του πολέμου φθοράς. Όπως δεν αποκλείεται να μην είναι και τίποτα αλλά απλώς μια κίνηση στο πλαίσιο του προκαθορισμένου σεναρίου της άσκησης στα διεθνή ύδατα…Άλλωστε μια από τις 4 δεσμευμένες περιοχές για την  “BEYAZ FIRTINA 2014” είναι στο Βόρειο Αιγαίο…

 

Διαβάστε ακόμη:

ΑΟΖ : Και ΥΕΘΑ και ΥΠΕΞ ο Αβραμόπουλος – Ποιες επαφές του εκνεύρισαν την Άγκυρα


«Χαμηλές διελεύσεις» πάνω από τον τουρκικό στόλο που εξακολουθεί να προκαλεί