Ξεπέρασαν κάθε όριο τα τουρκικά μαχητικά: Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που επέβαιναν ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ και «έξυσαν» ελληνικά νησιά!

Σε μία άκρως προκλητική ενέργεια προχώρησαν νωρίς το μεσημέρι τουρκικά μαxητικά αεροσκάφη.

Δύο τουρκικά F-16 παρενόχλησαν στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κων/νος Φλώρος οι οποίοι πραγματοποιούν από το πρωί περιοδεία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν τόσο κοντά στο ελληνικό ελικόπτερο όσο φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το OnAlert.

Η παρενόχληση του ελικοπτέρου σημειώθηκε κατά την απογείωση του από τις Οινούσσες.

Νωρίτερα το ίδιο ζεύγος και ενόσω η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία βρισκόταν στις Οινούσσες πέταξε προκλητικά πάνω από το ελληνικό νησί σε ύψος μόλις 3.5000 ποδών.

Οι χαμηλές υπερπτήσεις το τουρκικών αεροσκαφών συνεχίστηκαν και πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος μόλις 1700 ποδών.

Πρόκειται για μία άκρως προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Άγκυρας να αντιδράσει με χαμηλές υπερπτήσεις και παρενόχληση του ελικοπτέρου στο αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα του υπουργού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ να επισκεφθούν τα φυλάκια και τις μονάδες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Όπως πληροφορείται το OnAlert o κ. Παναγιωτόπουλος θα προβεί τις επόμενες ώρες σε δήλωση καταδίκης της σημερινής τουρκικής ενέργειας