OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Yeni Safak: Οι ΗΠΑ θα μας παρακολουθούν στο Αιγαίο

06/07/2019 - 14:16
Κυπριακή ΑΟΖ
Share on FacebookShare on Twitter

Ανησυχία για την αύξηση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, εκφράζει πρωτοσέλιδα σήμερα η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak ειδικά μετά την ανακάλυψη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο, γεγονός που αποβαίνει εις βάρος της Τουρκίας, όπως εκτιμά.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Οι ΗΠΑ θα μας παρακολουθούν στο Αιγαίο», η εφημερίδα σχολιάζει ότι η Αθήνα προσπαθεί να επωφεληθεί από την κρίση με τους S-400 μεταξύ Άγκυρας – Ουάσιγκτον. «Η Αθήνα προσπαθεί να εξασφαλίσει γεωπολιτική ισχύ στην ανατολική Μεσόγειο ενισχύοντας τους διπλωματικούς και στρατιωτικούς δεσμούς της με τις Ηνωμένες Πολιτείες», γράφει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Yeni Safak, στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ μπαίνουν τώρα στη «μάχη» και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. «Οι ΗΠΑ διαθέτουν ήδη μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην αεροπορική βάση της Λάρισας και τώρα θέλουν να εγκαταστήσουν επιπλέον βάσεις στην Καβάλα, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Σε περίπτωση συμφωνίας αμερικανικά και ελληνικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη θα παρακολουθούν το Αιγαίο», αναφέρεται.

Αμερικανικά drones στην Ελλάδα

Οι συνομιλίες μεταξύ Αθήνας-Ουάσιγκτον περιστρέφονται επί του παρόντος γύρω από τη συνέχιση της χρήσης των μη επανδρωμένων τύπου MQ-9 Reaper, τα οποία είναι ήδη εγκατεστημένα στην αεροπορική βάση της Λάρισας ή άλλων δύο τύπων drones.

«Δύο εναλλακτικές βρίσκονται επί του παρόντος στο τραπέζι, καθώς η συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για τη βάση της Λάρισας λήγει τον Αύγουστο. Η πρώτη επιλογή είναι η τοποθέτηση KC-135 Stratotanker και το άλλο σενάριο είναι η ανάπτυξη νέων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του RQ-4 Global Hawk, αντί των υφιστάμενων τύπου MQ-9 Reaper», επισημαίνει η Yeni Safak, η οποία προσθέτει ότι αφού γίνει η απαραίτητη εξέταση των στρατιωτικών αεροδρομίων στη Σούδα της Κρήτης, στις Σέδες της Θεσσαλονίκης και στη Χρυσούπολη της Καβάλας, η εγκατάσταση των αμερικανικών drones αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο.

Το RQ-4 Global Hawk έχει τη δυνατότητα να πετά επί 24ώρου βάσεως και να παρακολουθεί από ύψος που φτάνει τα 16 χιλιόμετρα.

Η Ελλάδα –όπως αναφέρεται- έχει δώσει το ‘πράσινο φως’, αλλά την τελική απόφαση θα λάβουν οι επιτελείς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Αθήνα ζητά από τις ΗΠΑ η παρουσία των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια του Αιγαίου να είναι πιο συχνή.

Πηγή: sigmalive.com

Tags: YENI SAFAKΑΙΓΑΙΟΗΠΑΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Related Posts

ελικόπτερα - Ισπανία - Airbus
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Ισπανία έκλεισε συμφωνία για 100 ελικόπτερα από την Airbus: Στο πακέτο τα H145M και τα NH90

19/12/2025 - 07:31
SAMP/T NG
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SAMP/T NG: Νέες δοκιμαστικές βολές σε Ιταλία και Γαλλία – Το 2026 και 2027 οι παραδόσεις

18/12/2025 - 20:34
Λουκασένκο - oreshnik
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Oreshnik: Στη Λευκορωσία από χθες ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος, ανακοίνωσε ο Λουκασένκο

18/12/2025 - 18:14

Διαβάστε Επίσης

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

Οι σοροί 1.003 πεσόντων στρατιωτών επέστρεψαν στην Ουκρανία – Η Ρωσία παρέλαβε 26 σορούς

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert