OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΥΕΘΑ: Η επίσκεψη πολιτικού συμβολισμού του Παναγιωτόπουλου στην σεισμόπληκτη Τουρκία

28/03/2023 - 11:50
ΥΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Του Κώστα Αλατζά

Την ανταπόκριση της στην επίθεση φιλίας της τουρκικής ηγεσίας επιθυμεί να δείξει η Αθήνα, καθώς ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος φαίνεται να προγραμματίζει επίσκεψη, στις πληγείσες από το φονικό σεισμό, περιοχές της Τουρκίας. Όπως πληροφορείται το OnAlert, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναζητεί ημερομηνία μεταξύ Πάσχα και 21ης Μαΐου, που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, προκειμένου να επισκεφτεί τη γείτονα χώρα, ως ένδειξη φιλίας και συμπαράστασης στην τραγωδία που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίσκεψη του ΥΕΘΑ αναμένεται να συνοδευτεί από την αποστολή νέας ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους Τούρκους πολίτες. Ο Έλληνας υπουργός μάλιστα σκοπεύει να συνοδεύσει τον Τούρκο ομόλογό του στις σεισμόπληκτες περιοχές της νοτιανατολικής Τουρκίας.

Όπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Άμυνας στο OnAlert, η επίσκεψη του κ. Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία δεν περιλαμβάνει καμία ατζέντα συνομιλιών που να αφορά στις ελληνοτουρκικές διαφορές αλλά αποτελεί μία κίνηση πολιτικού συμβολισμού. Μετά την αλλαγή κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που επέφεραν τα τραγικά γεγονότα του σεισμού και του δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και μετά τις ευχητήριες επιστολές της τουρκικής ηγεσίας για την εθνική μας επέτειο του 1821, η Αθήνα θέλει να αποδείξει εμπράκτως προς τη διεθνή κοινότητα ότι ποτέ δεν αρνείται τη φιλία και το διάλογο στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

Η τουρκική χείρα φιλίας στην τριμερή Ελλάδας- Κύπρου – Ισραήλ

Άλλωστε, όπως δήλωσε και στην τελευταία του συνέντευξη του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, «όταν η Τουρκία τείνει χείρα συνεννόησης δεν πρέπει εμείς να το αρνηθούμε». Η αλλαγή στάσης της τουρκικής ηγεσία αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις εργασίες της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Η συνάντηση αρχικά ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη, ωστόσο λόγω των τελευταίων εξελίξεων στο Ισραήλ, μεταφέρθηκε, εκτός απροόπτου, για την Παρασκευή. Η Αθήνα επιδιώκει την συνέχιση και ενίσχυση του άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ ειδικά μετά την αλλαγή στάση της Άγκυρας και της βούλησης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ελληνοτουρκική προσέγγιση. Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν τον προηγούμενο μήνα και στις δυο πλευρές του Αιγαίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε να αξιοποιηθεί η χρονική συγκυρία για την προώθηση των ελληνοτουρκικών συνομιλιών.

Φωτογραφία αρχείου Intime News

Tags: ΕΛΛΑΔΑΙΣΡΑΗΛΚΥΠΡΟΣΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΑΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ - τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το casus belli», λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ – Η απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας

04/12/2025 - 16:48
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό ΥΠΑΜ απαντά στον Νίκο Δένδια για το νέο δόγμα αποτροπής στο Αιγαίο: «Δεν αποτελούμε απειλή, αλλά είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

04/12/2025 - 15:54
Μητσοτάκης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επιδιώκει το διάλογο με την Τουρκία χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας»

03/12/2025 - 20:56

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert