OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: «Σταματήστε τη συνωμοσιολογία για δήθεν εκπαίδευση τρομοκρατών»

26/07/2013 - 15:53
Share on FacebookShare on Twitter

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Αυστηρή απάντηση - έστω και με καθυστέρηση  μερικών ημερών – έδωσε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με δήλωση του εκπροσώπου του κ. Κωνσταντίνου Κούτρα, σχετικά με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου που επαναλάμβαναν μεν τους γνωστούς αβάσιμους ισχυρισμούς κύκλων στην Άγκυρα  περί ..υπόθαλψης από την Ελλάδα τρομοκρατών που φέρεται να δρουν στην Τουρκία  Πρόσθεταν όμως – για να προβοκάρουν επιπλέον την Ελλάδα- ότι οι φερόμενοι ως ύποπτοι χτύπησαν ή θα χτυπήσουν στόχους των ΗΠΑ στην Τουρκία.

Το πρώτο δημοσίευμα ανέδειξε, εντόνως και αυστηρά σχολιασμένο, το OnAlert με απόκρουση των αβάσιμων τουρκικών ισχυρισμών , με τίτλο »Το ύπουλο τουρκικό σχέδιο με στόχο Ελλάδα και Συρία και αμερικανική εμπλοκή») , ωστόσο από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν υπήρξε επίσημη απάντηση προς τους Τούρκους που διαδίδουν τα ψεύδη  Χθες ήρθε νέο ανάλογο  δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Today’s Zaman”  υπό τον τίτλο «Terrorists sheltered by Greece may attack Turkish, American interests» και το ΥΠΕΞ - σωστά- ενεργοποιήθηκε διότι η τουρκική κατασκευή πήρε διαστάσεις.

ΥΠΕΞ : »ευφάνταστη και δυσεξήγητη συνωμοσιολογία»

 Έτσι σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Today’s Zaman”,  ο κ Κούτρας δήλωσε :

«Ο βαρύς φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης και δυσεξήγητης συνωμοσιολογίας, πολλώ δε μάλλον την διάψευσή τους.

Διερωτάται, βεβαίως, κανείς για τη σκοπιμότητα και τους στόχους που εξυπηρετεί η δημοσίευση άρθρων αντίστοιχου περιεχομένου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Άγκυρα».
Χρειάζονται άμεσες απαντήσεις!
Βεβαίως αναγνωρίζουμε ότι το ΥΠΕΞ μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη τακτική στον σχολιασμό και την απάντηση των τουρκικών ισχυρισμών. Υπό το πρίσμα αυτό οι επισημάνσεις μας δεν αποτελούν »υπόδειξη» προς κανέναν, αλλά καταγραφή περιστατικών. Ωστόσο και εμείς έχουμε από την πλευρά μας παρατηρήσει ότι ‘όταν υπάρχει εγκαίρως απάντηση που αποκαθιστά την αλήθεια, ΤΑ πρόθυμα – και διατεταγμένα ; – τουρκικά ΜΜΕ δεν τολμούν – όχι πάντα αλλά πολλές φορές – να αναδημοσιεύουν τις ψευτιές. Μάλιστα αυτό συμβαίνει όταν οι ανακοινώσεις πάνε  ΕΓΚΑΙΡΑ και στον αγγλόγλωσσο τουρκικό τύπο  και στα γραφεία τύπου των ξένων πρεσβειών  στην Άγκυρα. Διότι – για να συνεχίσουμε το ρεπορτάζ μας-  ΕΚΕΙ κυρίως απευθύνονται οι τουρκικοί αυτοί κύκλοι .Θέλουν  να στρέψουν με ψεύδη  την διεθνή κοινή γνώμη κατά της Ελλάδας , εμφανίζοντάς την ως δήθεν προστάτιδα τρομοκρατών κλπ.μαζί με την Συρία! 
Να μην πέφτει τίποτα κάτω!
Τόσο το προηγούμενο δημοσίευμα,όσο και το τωρινό στην Today’s Zaman στόχος είναι η επίτευξη από την Τουρκία διπλής προβοκάτσιας κατά της Ελλάδας με τρόπο που να ευνοεί τα συμφέροντα της Άγκυρα,  επιχειρώντας – »με ένα σπάρο – δυο τρυγόνια» : Και να εκθέσουν  Ελλάδα (και  Συρία) και να στρέψουν  τις ΗΠΑ εναντίον τους.Και για την Συρία μπορεί να πει κανείς αβασάνιστα »και τι μας νοιάζει»,για την Ελλάδα όμως -επαναλαμβανουμε – δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω! Έστω και με καθυστέρηση λοιπόν καλώς υπήρξε απάντηση.
 
Για να κάνουμε μια μικρή σύνδεση  να πούμε ότι το κακοστημένο σχέδιο της Τουρκίας έχει ως κέντρο τους »βομβιστές αυτοκτονίας»και  στηρίζεται στο πρόβλημα τρομοκρατίας που κατά την ίδια αντιμετωπίζει ως χώρα από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Στηρίζεται επίσης και στην προσπάθεια των ΗΠΑ να βρουν με κάθε τρόπο άκρη σε επιθέσεις που είχαν δεχθεί στόχοι της στο έδαφος της Τουρκίας, όπως στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.Το κακοστημένο σχέδιο λοιπόν είναι απλό – και σε αυτή την »απλότητα» επιχειρούν να πείσουν τους αμερικανούς και την υπόλοιπη διεθνή κοινή γνώμη

Ο πυρήνας της διπλής προβοκάτσιας

Ο πυρήνας της προβοκάτσιας είναι ο εξής : Υποστηρίζουν ότι  στην Ελλάδα , σε (ανύπαρκτο) …στρατόπεδο στο …Λαύριο κλπ,  δήθεν εκπαιδεύονταν τρομοκράτες του  DHKP-C για επιθέσεις αυτοκτονίας (»ζωντανές βόμβες») στην Τουρκία. Μετά την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ οι αμερικανοί …πίεσαν δήθεν την Ελλάδα και η Αθήνα έκλεισε το …στρατόπεδο. Έτσι τα μέλη του  DHKP-C, που …διέφυγαν από το …στρατόπεδο στην Ελλάδα,  αυτή τη φορά έκαναν ως  βάση τη Συρία! Βεβαίως υποστηρίζουν ότι η »κακιά» Ελλάδα με την   αστυνομία  και την δικαιοσύνη της δεν …συνεργάζονται και δεν …εκδίδουν …τρομοκράτες , για τους οποίους όμως κρύβουν ότι δεν δίνουν κανένα στοιχείο!
Έτσι με αυτό το παραμύθι   επιχειρούν να πετύχουν »με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια» : Να μπουν  Ελλάδα και  Συρία στο στόχαστρο των ΗΠΑ!

Tags: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΤΟΥΡΚΙΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΥΠΕΞ

Related Posts

Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγαίο: Δύο τουρκικά drones πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

12/03/2026 - 18:15

Διαβάστε Επίσης

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: 30 χώρες εξετάζουν την προστασία των Στενών του Ορμούζ – Οι χώρες του Κόλπου ανησυχούν για τις ιρανικές επιθέσεις

Οι ΗΠΑ τετραπλασιάζουν την παραγωγή πυραύλων PrSM και THAAD εν μέσω του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Αρνητική η πρώτη απάντηση στο σχέδιο Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου – Οι 5 όροι που βάζει

Χεζμπολάχ: «Όχι σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ όσο συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Θα ισοδυναμούσαν με παράδοση»

Eurofighter: Τουρκία και Βρετανία υπέγραψαν σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των νέων μαχητικών

IDF: Βομβαρδίστηκε η μοναδική εγκατάσταση του Ιράν για την ανάπτυξη υποβρυχίων

Πολεμικό Ναυτικό: «Όπου υπάρχει γαλάζιο, υπάρχει Ελλάδα» – Το μήνυμα των στελεχών για την 25η Μαρτίου [vid]

Λετονία – Εσθονία: Ουκρανικά τα drones που έπεσαν στις χώρες της Βαλτικής – Είχαν στόχο τη Ρωσία

Top News

Ιωάννα Τούνη: Η πανέμορφη ανθοδέσμη που της έστειλε ο σύντροφός της γιατί ακύρωσε τα σημερινά τους πλάνα

25η Μαρτίου: Καρέ καρέ η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Τράβηξαν τα βλέμματα τα M-117, τα drones και όλα τα νέα οπλικά συστήματα

Λύγισε η Σαβάνα Γκάθρι στην πρώτη συνέντευξη για την απαγωγή της μητέρας της: «Αφόρητη αγωνία, φαντάζομαι τον τρόμο της κάθε νύχτα»

Συνταγή για παξιμαδάκια λαδιού με σταφίδες και αμύγδαλα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert