“Υποδείξεις” Τουρκίας σε Ελλάδα: “Εκδώστε τους στρατιωτικούς πραξικοπηματίες”

Τι δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γκιούλ.

“Υποδείξεις” Τουρκίας σε Ελλάδα: “Εκδώστε τους στρατιωτικούς πραξικοπηματίες”

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιμένει η Τουρκία στην έκδοση των οχτώ Τούρκων αξιωματικών, με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ να στέλνε νέο μήνυμα στην Ελλάδα.

«Θέλουμε την έκδοση των τρομοκρατών η οποία απαιτείται από τον δικαστικό τουρκικό μηχανισμό » δήλωσε στους Τούρκους δημοσιογράφους ο Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ, αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι η Ελλάδα προσπαθεί κρυφά να τους μεταφέρει κρυφά σε τρίτες χώρες.

«Θα κυνηγήσουμε το θέμα μέχρι τέλους ως Τουρκική Δημοκρατία», τόνισε.

Οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο, μία ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016. Η Τουρκία υποστηρίζει πως είναι πραξικοπηματίες και -παρά το γεγονός ότι τους χορηγήθηκε άσυλο- επιμένει στην έκδοσή τους.

Πηγή: Newsit.gr 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική και τουρκική σημαία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Χείμαρρος» ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη: Εξόχως προκλητικό το τουρκολιβυκό μνημόνιο

«Τι εννοούν όσοι μας παροτρύνουν να τα βρούμε με την Τουρκία και να συζητήσουμε τις έωλες απαιτήσεις τους;» διερωτήθηκε ο πρέσβης κ. Κούτρας

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας κάνει «άνοιγμα» στην Αίγυπτο: «Αν υπογράψει συμφωνία μαζί μας, θα κερδίσει 15.000 τ.χλμ σε σύγκριση με την Ελλάδα»

Η Άγκυρα δεν παρέθεσε στοιχεία ή υπολογισμούς για την εκτίμηση ότι η Αίγυπτος θα κέρδιζε θαλάσσια περιοχή μέσω συμφωνίας με την Άγκυρα