200 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στο υπουργείο Οικονομικών από το ΣτΕ για τις αποδοχές στρατιωτικών

Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε να επιβάλλει στο υπουργείο Οικονομικών πρόστιμο 200 χιλιάδων ευρώ
λόγω της μη συμμόρφωσης του προς τις οριστικές και  αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών και του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας.

Αυτό αποφάσισε σήμερα με τέσσερις αποφάσεις της η τριμελής Επιτροπή  Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Σωτήρη Ρίζο.

Με την κάθε μια από τις τέσσερις αυτές αποφάσεις του ΣτΕ υποχρεώνεται το υπουργείο Οικονομικών  να καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ σε κάθε μια  από τις τέσσερις Ομοσπονδίες.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ τον Ιανουάριο του 2014 είχε αποφασίσει ομόφωνα , ότι οι αναδρομικές από 1 Αυγούστου 2012 περικοπές σε στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας είναι αντισυνταγματικές και υποχρέωνε την Κυβέρνηση να καταβάλει αναδρομικά τις διαφορές των αποδοχών τους και να επαναφέρει το μισθολόγιο στο παλαιό καθεστώς.