OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

303 ΠΕΒ: Η απάντηση Δένδια για τα οξυμένα προβλήματα στο Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Λάρισα

17/09/2025 - 12:00
303 ΠΕΒ

Φωτογραφία Eurokinissi

Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απάντησε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου σε ερώτηση που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με τα «οξυμένα προβλήματα και τις ελλείψεις προσωπικού στο 303 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης) στην Λάρισα.

Αρχικά, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων πολιτικού προσωπικού για το έτος 2026, υποβλήθηκαν αιτήματα από το επιτελείο του ΓΕΣ προσλήψεων για την κάλυψη 4 θέσεων στο 303 ΠΕΒ διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, τα οποία έχουν αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο (Εσωτερικών), προκειμένου να εισαχθούν κατόπιν στο Υπουργικό Συμβούλιο προς έγκριση.

Έπειτα, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε:

Στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, από το 2019 έχουν προκηρυχθεί συνολικά 10 θέσεις τεχνικών ειδικοτήτων για το 303 ΠΕΒ, πλην όμως δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον από υπαλλήλους άλλων φορέων Δημοσίου για κάλυψη των θέσεων.

Για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών στελέχωσης σε ενδοϋπουργικό πλαίσιο, από το 2022 έχουν μετακινηθεί/μετατεθεί στο 303 ΠΕΒ συνολικά 4 υπάλληλοι τεχνικών ειδικοτήτων. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο προκήρυξης ΑΣΕΠ το 2022 για 5 θέσεις τεχνικών ειδικοτήτων, έχει διοριστεί και αναλάβει υπηρεσία 1 υπάλληλος, ενώ είναι σε εξέλιξη ο διορισμός 2 υποψηφίων και επίσης αναμένεται η αντικατάσταση 2 υποψηφίων που δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους.

Ακόμη, στο πλαίσιο προκηρύξεων ΑΣΕΠ το 2024 για 1 θέση τεχνικών ειδικοτήτων και 1 θέση επιστημονικού προσωπικού, για την πρώτη αναμένεται η έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων, ενώ για την άλλη είναι σε εξέλιξη ο διορισμός υποψηφίου.

Αναφορικά με την επέκταση των δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, επί του παρόντος είμαστε στο στάδιο υποβολής σχετικών προτάσεων – συστάσεων προς την αρμόδια Επιτροπή Μεταρρύθμισης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία εκδίδει γνωμοδότηση με βάση την οικεία εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 18 του ν. 4354/2015.

Για το ζήτημα της απομάκρυνσης του αμιάντου, έχει υποβληθεί πρόταση για τη χρηματοδότηση της αφαίρεσης αμιάντου από τα Στρατιωτικά Εργοστάσια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» και βρίσκεται σε εξέλιξη η αναζήτηση χρηματοδοτικού εργαλείου. Επί του παρόντος, στους χώρους εργασίας πραγματοποιούνται περιοδικές μετρήσεις της ρύπανσης του αέρα από ίνες αμιάντου και οι τιμές συγκέντρωσης που προκύπτουν από αυτές δεν ξεπερνούν το καθοριζόμενο στην οικεία νομοθεσία όριο, ενώ έχουν εκδοθεί οδηγίες που περιγράφουν τρόπους ατομικής προστασίας από τον αμίαντο

Σχετικά με τη χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας και λήψης μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων, στον λειτουργικό Προϋπολογισμό (Π/Υ) των Γενικών Επιτελείων κάθε έτος περιλαμβάνονται οι απαιτούμενες πιστώσεις για αγορά των αναγκαίων μέσων προστασίας, ενώ συχνά λαμβάνουν χώρα εκτεταμένοι έλεγχοι σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο Σύστημα Υγείας και Ασφάλειας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο αναθεωρήθηκε το 2022.

Όσον αφορά στην ανάθεση στα Στρατιωτικά Εργοστάσια (ΣΕ) του συνόλου του επισκευαστικού έργου, αυτή πραγματοποιείται σταδιακά και στο μέτρο του δυνατού. Προς το παρόν, έχει ανατεθεί η εργοστασιακή συντήρηση οπτικών συστημάτων και οχημάτων του Στρατού Ξηράς στο 301 ΕΒ και στα 303, 304 και 308 ΠΕΒ και στο πλαίσιο αυτό έχουν συναφθεί 3 Συμφωνίες-Πλαίσιο και έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση για τη σύναψη Εκτελεστικών Συμβάσεων, ενώ εξετάζεται και η χρηματοδότηση από τον λειτουργικό Π/Υ.

Τέλος, στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη προγράμματα για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών των ΣΕ. Ειδικά για το 303 ΠΕΒ, προσφάτως εγκρίθηκε εντολή πληρωμής ποσού για την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών προμήθειας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού επ’ωφελεία του Εργοστασίου.

Tags: 303 ΠΕΒΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Η είσοδος της τεχνολογίας στην αμυντική βιομηχανία είναι σημαντική για την ύπαρξή μας» [vid]

30/03/2026 - 15:25
128 ΣΕΤΗ
ΓΕΑ

Εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του Αντιπτέραρχου (Ι) Παναγιώτη Καραγιάννη στην 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών

28/03/2026 - 17:39
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

27/03/2026 - 19:05

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: O στρατός έχει σχεδόν εκπληρώσει τους στόχους του στο Ιράν και θα ξεκινήσει πλήγματα σε οικονομικά κέντρα

Ποιός θα πληρώσει το κόστος του πολέμου στη Μέση Ανατολή; «Ίσως οι αραβικές χώρες», λέει ο Λευκός Οίκος

Η Κύπρος καταγγέλλει στον ΟΗΕ νέες αεροναυτικές παραβιάσεις από την Τουρκία από την αρχή του έτους

Λίβανος: Ο IDF εξουδετέρωσε ανώτερα στελέχη της Χεζμπολάχ – Νεκροί δύο κυανόκρανοι της UNIFIL

Μερτς: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου στη Μέση Ανατολή – Συνάντηση με τον πρόεδρο της Συρίας

KF-21: Βγήκε από τη γραμμή μαζικής παραγωγής το πρώτο εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος της Νότιας Κορέας [vid]

Δυτική Όχθη: Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ συνομιλούσαν με τον Γκαλιμπάφ, πρόεδρο του κοινοβουλίου του Ιράν

Top News

Γιάννης Σμαραγδής: Κάποιοι άνοιγαν σαμπάνιες μετά τον θάνατο της συζύγου μου

Χρήστος Λούλης: «Αποδέχομαι ότι είμαι ωραίος, το δικό μας "για πάντα" με την Έμιλυ Κολιανδρή το δουλεύουμε»

Ξεκίνησε η βεβαίωση κλήσεων και προστίμων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης και τις κάμερες των λεωφορείων – Ψηφιακά οι ειδοποιήσεις στη Θυρίδα Πολίτη στο Gov.gr Wallet

Akylas: Πέρασα μια δύσκολη εβδομάδα με την υγεία μου, αλλά τώρα επιστρέφω πιο δυνατός από ποτέ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert