Αισθάνονται υπερήφανοι με τους μισθούς των στρατιωτικών στο ΥΕΘΑ;

Ο παραλογισμός της ελληνικής κοινωνίας αποτυπώνεται στον πίνακα με τους μισθούς που λαμβάνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί. Ένας παραλογισμός που κρατά δεκαετίες τώρα.

Από το 1974 που η Χούντα έπεσε οι Έλληνες στρατιωτικοί έμειναν στη γωνία,κουβαλώντας για πολλά χρόνια το “στίγμα” των επτά χρόνων της Δικτατορίας.

Μόλις στα τέλη της δεκαετίας του 80 το στίγμα αυτό άρχισε πια να χάνεται σ΄ ότι αφορά τους πολίτες. Γιατί οι πολιτικοί μας πάντα όταν κάποιος που φορούσε στολή τολμούσε να εκφράσει άποψη ανέσυραν από το παρελθόν τη σκοτεινή περίοδο της Χούντας. Και η άποψη αμέσως ξεχνιόταν.

Σ΄ αυτό το κλίμα το μισθολογικό καθεστώς των στρατιωτικών ήταν πάντα άθλιο συγκρινόμενο με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.Το πιο παράδοξο ήταν ότι οι ανισότητες ήταν δραματικά μεγαλύτερες στις πιο “λουφαδόρικες” υπηρεσίες του δημοσίου και των ΔΕΚΟ.

Οι στρατιωτικοί “βολεύονταν” πάντα με την εφεύρεση των επιδομάτων. Όλοι ήταν ικανοποιημένοι. Οι πολιτικοί που τα έδιναν και προσδοκούσαν σε “στρατιωτικές” ψήφους και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή. Κανείς δεν μπορούσε άλλωστε να φανταστεί ότι θα φθάναμε στη σημερινή οικονομική,πολιτική και κοινωνική τραγωδία.

Όταν ξέσπασε η θύελλα οι στρατιωτικοί ήταν οι πρώτοι που η κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου “λιάνισε”. Με μέθοδο και σύστημα που θα ζήλευαν πολλοί μέτρ της προπαγάνδας, οι στρατιωτικοί παρουσιάστηκαν ως οι απόλυτοι προνομιουχοι της ελληνικής κοινωνίας! Ο σημερινός ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης, ως ΑΝΥΕΘΑ ακόμη θεωρούσε μεγάλο κατόρθωμα …για τη σωτηρία της χώρας ότι “έκοψε” …τα Nissan Cherry των στρατιωτικών! Τα Lexus των 4500 κυβικών των συναδέλφων του βουλευτών μόλις προχθές είπαν ότι ΘΑ τα κόψουν.

Όχι ότι δεν υπήρχαν κάποια πράγματα που θα έπρεπε να διορθωθούν και να εξορθολογιστούν. Άλλο όμως αυτό κι άλλο η μεθοδευμένη προπαγάνδα εναντίον μιας συγκεκριμένης επαγγελματικής-κοινωνικής τάξης.

Το πιο φοβερό είναι ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα η ηγεσία του ΥΕΘΑ δείχνει μια ανεξήγητη μανία εναντίον των στρατιωτικών. Δεν σταματά την επίθεση λες και θεωρεί μεγάλο έργο την πλήρη απαξίωσή τους. Πριν λίγες ημέρες μέσω της γνωστής μεθόδου των διαρροών πήγε να τα βάλει με το πτητικό επίδομα,τώρα έχει πιάσει τους ακολούθους εξωτερικού κι έπεται συνέχεια.

Το ερώτημα είναι ένα:αισθάνονται υπερήφανοι στο ΥΕΘΑ με τον πίνακα της μισθοδοσίας των στρατιωτικών; Ελπίζουμε πως όχι.