Αύξηση θητείας:Γιατί ο Παναγιωτόπουλος την «παγώνει»

Ο ΥΕΘΑ ανακοίνωσε από τη Λάρισα όπου παρευρέθηκε στην αλλαγή διοίκησης στη Στρατιά ότι το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας «παγώνει»,παγώνοντας και τα χαμόγελα των στρατηγών που ήταν βέβαιοι ότι από Σεπτέμβριο θα έχουν περισσότερους στρατιώτες.

Ο Παναγιωτόπουλος εκτός του ότι δεν θέλει να χρεωθεί ένα τόσο δυσάρεστο μέτρο, είδε και τις οικονομικές επιπτώσεις της αύξησης. Το κόστος για κάθε στρατιώτη αυξάνεται από τα 2600 στα 3000 ευρώ για τη θητεία του. Αυτό το κόστος δεν «περνά» από τη τρόϊκα.

Υπάρχει όμως και η πλευρά των στρατιωτικών. Αυτών που υποστηρίζουν ότι η αύξηση είναι απαραίτητη και δεν αποτελούσε προσωπική θέση του πρώην Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιά .

 Όπως λένε επιτελείς του Στρατού η πρόταση για την αύξηση της θητείας  είχε προκύψει μέσα από μελέτη του ΓΕΣ, η οποία και παρουσίαζε στοιχεία και επιχειρήματα.

Συνεπώς η οποιαδήποτε αναβολή της αύξησης της θητείας κατά τρεις μήνες δεν θα έχει να κάνει με τον στρατό,αλλά με την “επικοινωνιακή” τακτική στο ΥΕΘΑ που προφανώς δεν θέλει να είναι -κι άλλο- δυσάρεστο συτή την εποχή,λένε οι στρατιωτικοί.

Το βέβαιο είναι ότι όσοι κατατάσσονται τον Σεπτέμβριο,τη γλίτωσαν!