OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Εισαγγελική παρέμβαση για ΜΤΣ,ζητούν στρστιωτικοί

22/12/2010 - 06:00
Share on FacebookShare on Twitter

Την ειααγγελική παρέμβαση ζητά πλέον ο ΣΥΣΜΕΔ για διαπιστωθεί ποιοι,πως και γιατί οδήγησαν στο ναυάγιο του ΜΤΣ. Ο ΣΥΣΜΕΔ έστειλε στην Εισαγγελία Στρατιδικελιου Αθηνών έγγραφο στο οποίο περιγράφεται το «μαύρο» παρόν αλλά και το «ομιχλώδες» μέλλον του ΜΤΣ και ζητά κατά την κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών και σε άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τυχόν υπαιτίων.
Η μόνη «λύση» που έχουν παρουσιάσει από την κυβέρνηση για σωτηρία του Ταμείου είναι :

35% μείον στο μέρισμα,25% αύξηση των εισφορών για το ΜΤΣ. Ως μονόδρομος παρουσιάζεται αυτή η πρόταση για τη «σωτηρία του ΜΤΣ»! Πρόταση η οποία προέκυψε μετά από την μελέτη που έκανε ο καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ν.Φράγκος.

Η μελέτη έγινε με εντολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ). εκπονήθηκε, καταρτίσθηκε και συντάχθηκε, αποκλειστικά και μόνο για το πρόγραμμα παροχής το οποίο αφορά τα μερίσματα των στρατιωτικών και αστυνομικών.

Η μελέτη παραδόθηκε στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Διευθυντού του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, η οποία ως συμπέρασμα και πρόταση κατέληξε, και τελικώς φέρεται ότι υιοθετήθηκε, να μειωθεί η τιμή του μεριδίου μερίσματος κατά 35% και να αυξηθούν οι εισφορές των μελών του Ταμείου κατά 25%, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο!

Επιπλέον δε, αναφέρθηκε στο ως άνω συμπέρασμα πρόταση ότι: «Το Ταμείο δυστυχώς έχει καταρρεύσει. Ένας από τους κύριους λόγους είναι η αλόγιστη αύξηση της τιμής του μεριδίου την περίοδο 1998 – 2006. Βέβαια δεν είναι ο μόνος λόγος: Η διαχείριση της περιουσίας, αν και δεν έχω λεπτομερή στοιχεία, δεν πρέπει να ήταν η πλέον ενδεδειγμένη……».

Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών ΕΔ (ΣΥΣΜΕΔ) με έγγραφό του αναρωτιέται » γιατί δεν προσκομίστηκε στο συντάκτη της αυτής μελέτης το σύνολο των αναλυτικών στοιχείων της παρούσας κατάστασης του Ταμείου και τα αίτια της κατάρρευσής του, χωρίς, έτσι, να δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο μείζον πρόβλημα της καταβολής του ΒΕΑ (ήδη η χρονική υστέρηση έχει ξεπεράσει τα 2 έτη), της συνεισφοράς του ΕΚΟΕΜΣ στο πρόβλημα ρευστότητας του Ταμείου, και να απουσιάζουν παντελώς, τα σενάρια βιωσιμότητας του Ταμείου σε σχέση με τα ισχύοντα ή αναμενόμενα οικονομικά μεγέθη (αυξομειώσεις μερισμάτων, κοινωνικών πόρων, εισοδημάτων μετόχων, πολιτικής αξιοποίησης ή πώλησης ακινήτου περιουσίας αλλά και χρηματιστηριακών αξιών κλπ).

» Θεωρούμε ότι, με πρακτικές μόνο μείωσης εξόδων, ασφαλώς και δεν επιλύεται το πρόβλημα, αλλά ούτε και με μονομερείς αυξήσεις των εσόδων από τους μετόχους και μερισματούχους», υποστηρίζει ο ΣΥΣΜΕΔ.

Το σημαντικότερο είναι ότι όπως αναφέρει ο ΣΥΣΜΕΔ,υπάρχει μία δέσμη άλλων μέτρων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «σωσίβιο» για το ΜΤΣ. Μερικά απ΄ αυτά είναι:
α. Η άμεση επαναφορά των «κοινωνικών πόρων».

β. Η καθιέρωση ουσιαστικού ανταποδοτικού τιμήματος, το οποίο θα καταβάλλεται στο ΜΤΣ, για όποιο ακίνητο – στρατόπεδο μεταβιβάζεται σε ΝΠΔΔ και ΟΤΑ από το ΤΕΘΑ.

γ. Ο επανέλεγχος των καταβαλλομένων μερισμάτων, ώστε να βρεθούν και να κοπούν τυχόν αχρεωστήτως καταβαλλόμενα λόγω θανάτου – αλλαγής οικογενειακής κατάστασης.

δ. Η καθιέρωση κράτησης υπέρ του ΜΤΣ και εις βάρος των Τραπεζικών Ιδρυμάτων και πιστωτικών Οργανισμών, από τα τοκοχρεολύσια των δανείων που παρακρατούνται από τη μισθοδοσία του στρατιωτικού και πολιτικού Προσωπικού του ΥΕΘΑ και αποδίδονται σε αυτούς.

ε. Η καθιέρωση κράτησης στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ που πληρώνει το ΥΕΘΑ και αντίστοιχη καθιέρωση κράτησης στο σύνολο των προμηθειών που διενεργούν τα αρμόδια Υπουργεία για την ΕΛ.ΑΣ.

στ. Η εξεύρεση νέων πόρων – κρατήσεων στα πρότυπα αντιστοίχων φορέων, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (π.χ. καθιέρωση «μετοχικόσημου» στις αιτήσεις προσλήψεων ΕΠΟΠ, ΕΜΘ, στις αντίστοιχες αιτήσεις εισαγωγής στις Στρ. Σχολές, στις μονιμοποιήσεις εφέδρων – στρατευσίμων, στις κλήσεις (πρόστιμα) των Σωμ. Ασφαλείας κλπ).

ζ. Η εξέταση έκδοσης πιστωτικής κάρτας Μετοχικού Ταμείου Στρατού (κατ’ αντιστοιχία των καρτών που κυκλοφορούν όπως η DYNAMIC και άλλες) σε συνεργασία με τράπεζα που θα προσφέρει το καλύτερο πακέτο, η οποία θα διανεμηθεί σε όλους τους μετόχους και μερισματούχους του Ταμείου.

η. Η εξέταση έναρξης συνεργασιών με αναγνωρισμένες ΑΕΔΑΚ για την βέλτιστη αξιοποίηση των χαρτοφυλακίων του ΜΤΣ.

θ. Η απαίτηση καταβολής από το Δημόσιο, του συνόλου των απαιτητών χρεών/αχρεωστήτως εισπραχθέντων φόρων.

Ι. Η προώθηση νομοθετικής ρύθμισηςγια την ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΣ, με την αναλογική συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων των μερισματούχων και μετόχων και όχι «διορισμένων» από την ηγεσία του εκάστοτε Υπουργείου και η εναρμόνιση – εξίσωση υποχρεώσεων και δικαιωμάτων των στρατιωτικών και των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, με προοπτική να ακολουθηθεί η πολιτική χορήγησης μερισμάτων και υπολογισμού των μεριδίων αυτών, στα πρότυπα του ΕΚΟΕΜΣ (διανομή κάθε χρόνο του 90% των εσόδων του προηγούμενου, αναλογικά).

Related Posts

Air to Ground
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Air to Ground Course: Πολεμικά σενάρια υψηλής δυσκολίας στο δόγμα αποτροπής του ΑΤΑ

16/12/2025 - 05:11
Αρχηγός ΓΕΑ
ΓΕΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι [pics]

15/12/2025 - 19:37
SAFE
ΥΕΘΑ

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

15/12/2025 - 17:18

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Στα «σκαριά» η δημιουργία διεθνούς οργανισμού για ρωσικές πολεμικές αποζημιώσεις

Κρεμλίνο σε Ζελένσκι: «Εκεχειρία Χριστουγέννων στην Ουκρανία; Όχι, θέλουμε ειρηνευτική συμφωνία»

Γαλλία: «Να καθιερωθούν πρώτα οι εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία πριν τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό»

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέλαβε το Κουπιάνσκ λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι [vid]

Τραμπ: «Πιο κοντά από ποτέ η επίτευξη συμφωνίας τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία» [vid]

ΗΠΑ: «Σκοτώθηκαν οκτώ ναρκωτρομοκράτες σε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά σκαφών στον Ειρηνικό» [vid]

Ο Τραμπ κατέθεσε μήνυση στο BCC απαιτώντας τουλάχιστον 5 δισεκ. δολάρια ως αποζημίωση [vids]

Top News

Η Πηγή Δεβετζή για το τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Πήγαινα με 80 χλμ, έσκασε το πίσω λάστιχο

Κατάθλιψη στη μέση ηλικία: Τα 6 συγκεκριμένα συμπτώματα που συνδέονται με την άνοια

Κάτια Ταραμπάνκο: Χώρισε λίγο πριν παντρευτεί - «Δεν ευδοκίμησε η σχέση, επέστρεψα στο σπίτι μου»

Αδειάζει τη Μαρία Καρυστιανού η πλειοψηφία του Συλλόγου συγγενών των Τεμπών: «Προσωπικές επιλογές - Δεν έχουμε καμία ανάμειξη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert