Εξομοίωση πτυχίων ΑΣΣΥ με ΤΕΙ.Ανοιχτό το ενδεχόμενο,αλλά όχι τώρα.

Είναι στις προθέσεις του μεν,αλλά δεν υπάρχει και κάτι συγκεκριμένο για να ανακοινώσει. Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ,απαντώντας σε ερώτηση για την ισοτιμία των πτυχίων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ),με τα ΤΕΙ,άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο για το μέλλον.
Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «σύμφωνα με το Ν. 2916/2001, η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς. Ο ένας τομέας είναι ο πανεπιστημιακός, που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ ο άλλος τομέας είναι ο τεχνολογικός, που περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Στο άρθρο 19 παρ.5 του Ν. 2913/2001 καθορίζεται ότι τα ΑΣΣΥ διετούς φοίτησης ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή σε βαθμίδα διαφορετική από αυτήν που ανήκουν τα ΤΕΙ.
Στην ισχύουσα συνεπώς νομοθεσία δεν υπάρχει ρητή πρόβλεψη περί ισοτιμίας των ΑΣΣΥ με τα ΤΕΙ, ούτε παρέχεται η δυνατότητα μεταπτυχιακών σπουδών στους απόφοιτους ΑΣΣΥ».
Ο Ε.Βενιζέλος πρόσθεσε όμως ότι » αποτελεί βασική επιδίωξη του ΥΠΕΘΑ η συνεχής αναβάθμιση των ΑΣΣΥ, ώστε οι απόφοιτοι να ανταποκρίνονται πλήρως στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις και υπηρεσιακές ανάγκες, με αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών και τεχνικές εκπαίδευσης.
Επομένως, μένει ανοιχτή η επανεξέταση του θέματος στο μέλλον, ώστε τα στελέχη των Ε.Δ. που προέρχονται από ΑΣΣΥ να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν πλήρως τις τεχνολογικές εξελίξεις και να ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες της Στρατιωτικής Υπηρεσίας».