OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Επίθεση στον ΥΕΘΑ για τους ΕΠΟΠ.Ποιοι λένε ότι «παραπλανεί για τις απολύσεις»

27/08/2011 - 17:55
Share on FacebookShare on Twitter

Σκληρή απάντηση της ΑΝΕΑΔ στον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη για το θέμα των απολύσεων ΕΠΟΠ. Τον κατηγορεί ευθέως ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να παραπλανήσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης για το θέμα.

Ποια είναι η αλήθεια για το θέμα; Σ΄ όποιες περιπτώσεις η ηγεσία του ΥΕΘΑ μπορεί να βρεί “πάτημα” θα απολύει ΕΠΟΠ,για να γλιτώσει μισθούς. Το ερώτημα είναι μέχρι που θα φθάσουν αυτά τα “πατήματα”. Για παράδειγμα είναι γνωστό ότι πολλοί ΕΠΟΠ αναγκάζονται για να επιβιώσουν να εργάζονται και σε δεύτερες δουλειές. Γνωστό τις περισσότερες φορές και στην υπηρεσία τους,που λογικά κάνει τα στραβά μάτια. Θα συνεχίσει να τα κάνει ή η δεύτερη -αναγκαστική- εργασία θα θεωρείται λόγος απόλυσης.

Η ΑΝΕΑΕΔ, πάντως δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει τη κόντρα της με τον Π.Μπεγλίτη. Κόντρα που είχε ξεκινήσει με την ανοιχτή επιστολή του προέδρου της με την οποία καλούσε εν ενεργεία και απόστρατους σε επιφυλακή για τη διαφύλαξη δημοκρατικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνεχίστηκε με την προσπάθεια του ΥΕΘΑ να παρουσιάσει την ΑΝΕΑΕΔ ως χειραγωγούμενη από τη ΝΔ.

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ:

“Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αγνοώντας για μία ακόμη φορά επιστολή της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. σχετικά με τις απολύσεις επαγγελματιών οπλιτών δεκανέων, επέλεξε να απαντήσει σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, που εκ των πραγμάτων λόγω χώρου, δεν θα μπορούσε να περιέχει λεπτομερή στοιχεία.
Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με την ουσία του θέματος, αφ ενός γιατί όλα τα στοιχεία υπάρχουν στο σχετικό έγγραφο μας, αφετέρου γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη νομικές ενέργειες από αριθμό θιγομένων.
Εκείνο όμως που θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον κ. ΥΠΕΘΑ είναι ότι πράγματι υπάρχει προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης ακόμη και του συντάκτη της εφημερίδας. Το ζήτημα είναι από ποιόν. Από την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. που ανέδειξε το θέμα ή από τον κ. Υπουργό που ξεχνώντας τις συνεχείς δηλώσεις περί κατάργησης του επαγγελματικού στρατού και αύξησης της θητείας, δηλώνει τώρα ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα;
Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. φυσικά και δικαιούται να έχει πολιτικό λόγο και να αναδεικνύει οποιοδήποτε θέμα θεωρεί ότι πρέπει να έλθει σε γνώση των στελεχών των ΕΔ αλλά και οποιουδήποτε ενδιαφερομένου γενικότερα στα πλαίσια ενός δημόσιου δημοκρατικού διαλόγου, τον οποίο ο κ. Υπουργός επιδεικτικά αρνείται τουλάχιστον προς την ΑΝΕΑΕΔ. Εκείνο όμως που δεν δικαιούται η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. και δεν πρόκειται να πράξει, είναι να χειραγωγείται κομματικά, με σκοπό να εξυπηρετεί συμφέροντα οποιασδήποτε αποχρώσεως”.

Tags: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣΕΠΟΠ

Related Posts

Γενικός Επιθεωρητής ΠΝ
ΓΕΝ

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

02/02/2026 - 19:12
drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο πόλεμος των drones: Το νέο εγχειρίδιο του ΓΕΣ και η μετάβαση στο νέο δόγμα

02/02/2026 - 05:03
ΓΕΣ - ΣΤΕΑΜΧ
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Αποφοίτησαν 12 Αξιωματικοί της 78ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΣΤΕΑΜΧ [pics]

01/02/2026 - 18:59

Διαβάστε Επίσης

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πριν τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν – Έχουμε υποχρέωση να θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

Πολωνία: Άγνωστο drone έπεσε σε στρατιωτική βάση στις 28 Ιανουαρίου

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Meteor στην Ουκρανία; Η Σουηδία συζητά την μεταφορά μαχητικών Gripen, οπλισμένων με τους φονικούς BVR πυραύλους

Top News

Φειδίας Παναγιώτου: Ερωτήματα για το γραφείο - βίλα με την πισίνα και τις 4 κρεβατοκάμαρες που πληρώνει το Ευρωκοινοβούλιο

Κύμα συμπαράστασης στην Ελένη Βουλγαράκη από παρουσιαστές μετά τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που προκάλεσε αντιδράσεις

Εξαφάνιση Λόρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη - «Ανταλλάξαμε 20 λέξεις, δεν θα αναγνώριζε τη φωνή μου» λέει ο ετεροθαλής αδερφός της

Κατερίνα Διδασκάλου - Της ξέφυγε στον «αέρα»: «Πώς να κάνει μια κακοποιημένη γυναίκα που ο άντρας της ξενοπηδ@#$»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert