«Επιχείρηση περικοπές»:Στο στόχαστρο οι μισθοί αξιωματικών που υπηρετούν στο εξωτερικό!

Στους υπηρετούντες σε θέσεις εξωτερικού αξιωματικούς αφορούν οι σημερινές διαρροές για τις περικοπές στις ΕΔ. Περικοπές που αν εφαρμοστούν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε άρνηση αξιωματικών να τοποθετούνται σε θέσεις εξωτερικού ,αφού είτε το οικονομικό όφελος θα είναι ανύπαρκτο,είτε …θα μπαίνουν μέσα.

Σύμφωνα με δημοσιίευμα του Έθνους το υπουργείο Οκονομικών ζητά τη κατάργηση “του διπλού μισθού εξωτερικού και των φορολογικών απαλλαγών για τους αξιωματικούς που υπηρετούν σε θέσεις εξωτερικού”. Στόχος όπως λέει το οικονομικό επιτελείο η εξοικονόμηση 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη θεωρία είναι όλα πολύ εύκολα. Αλλά προφανώς οι “οικονομικοί εγκέφαλοι” της κυβέρνησης δεν έχουν καμία επαφή με τη πραγματικότητα. Θα πρέπει ίσως να ενημερωθούν για την πραγματική εικόνα που επικρατεί σε πολλές -όχι σ΄ όλες- τις θέσεις αξιωματικών εξωτερικού για να διαπιστώσουν ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου …ρόδινη. Ήδη με τις περικοπές που έχουν γίνει αρκετοί αξιωματικοί έχουν ζητήσει επαναπατρισμό.

Ασφαλώς και μπορούν να γίνουν περικοπές σε θέσεις εξωτερικού που δεν χρειάζονται ,που δεν είναι απαραίτητες.

Εντύπωση προκαλεί για μία ακόμη φορά όμως το γεγονός ότι στοχοποιούνται πρώτα οι στρατιωτικοί. Οι επιτελείς του κ.Στουρνάρα έχουν άποψη για τις αποδοχές και τα προνόμια των διπλωματών και των διπλωματικών υπαλλήλων; Κι αν ναι γιατί δεν γίνεται καμία συζήτηση γι΄ αυτά;