Γ.Νταλάρας:Από το «εγώ Θεό,εσύ Αλάχ»,στο «Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»!

Ο Γιώργος Νταλάρας χωρίς καμία αμφιβολία είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές.Ένας καλλιτέχνης σφραγίδα της ελληνικής μουσικής αν κι εδώ που τα λέμε η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος με τα λάτιν τραγούδια,κάπου εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 80. “Εγώ είμαι ένας τραγουδιστής του έρωτα και της ζωής”, αν θυμάστε το σουξέ.

Οι δηλώσεις τους στη γειτονική Τουρκία,αν έχουν αποδοθεί σωστά από τις τουρκικές εφημερίδες σόκαραν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα. Το σύνθημα “το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του”,δεν ξέρουμε πως το θυμήθηκε ο κ.Νταλάρας. Από τη δεκαετία του 80 -τότε που είχε γίνει σουξέ το “εγώ είμαι ένας τραγουδιστής”- είχαμε να ακούσουμε κάποιον να το χρησιμοποιεί.

Τέλος πάντων για να μην πολυλογούμε:

•το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του! Το Αιγαίο, έχει χωρικά ύδατα ,αλλά και διεθνή στα οποία η ναυσιπλοϊα είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

•Όλα τα υπόλοιπα που υποστηρίζει η Άγκυρα είναι προφάσεις για να υποστηρίξουν τη προσπάθειά τους να κάνουν κουμάντο στο Αιγαίο.

•μπορεί ο κ.Νταλάρας να ήθελε να γίνει ευχάριστος στο τουρκικό κοινό.Η δήλωσή του περί …ψαριών ήταν ατυχέστατη. Θα αρκούσε να θυμίσει στους γείτονες ότι έχει τραγουδήσει το “εγώ Θεό κι εσύ Αλάχ” κι έτσι και την γκάφα θα απέφευγε και το στόχο του να είναι αρεστός στο τουρκικό κοινό θα είχε πετύχει.