Η απάντηση…στα κουτσομπολιά για τους νέους Αρχηγούς

Πάντα στις κρίσεις  των ΕΔ μόνον κακίες βγαίνουν την επόμενη ημέρα για τους προαχθέντες από τους…. παρακαμφθέντες. Έτσι και πάλι.
Οι κρίσεις αυτές είναι κοινώς αποδεκτό ότι ήταν κυριολεκτικά άκυρες σε σημείο που αδικούν τους πράγματι καταξιωμένους τέσσερεις αρχηγούς. Ίσως για πρώτη φορά και οι τέσσερεις είναι Άριστοι (το «Α» κεφαλαίο) και σωστή ηεπιλογή του ΥΕΘΑ που του αξίζει εύγε γι΄ αυτό. Ο ίδιος όμως ακυρώνει το «εύγε» γιατί ο χρόνος της αντικατάστασης δείχνει ότι δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον και πιστοποιεί ότι ζεί σε άλλη χώρα.

Ήδη βγήκαν λοιπόν τα μαχαίρια από πρόσωπα που θέλουν να αγνοούν ότι:

Ο Στρατηγός Κωσταράκος έχει διοικήσει όλες τις προβλεπόμενες μονάδες από Μοίρα Hawk, το Μεικτό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δύναμης στο Κόσοβο, την Ταξιαρχία της Χίου, της Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη, το Γ΄ΣΣ. Στο τελευταίο διακρίθηκε σε διασυμαχικό επίπεδο αφού πέρασε προ μηνός την σκληρή αξιολόγηση του ΝΑΤΟ. Στο ΓΣΣ (NDC/GR) τοποθετήθηκε προ οκταμήνου μια και ήταν ο μόνος Στρατηγός που μιλούσε Αγγλικά και ήξερε τις διαδικασίς ΝΑΤΟ γιατί είχε υπηρετήσει εκεί σαν Ταξίαρχος αλλά και επί πέντε χρόνια έχει υπηρετήσει στο κεντρικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξλελες σε ιδιαίτερα ευαίσθητες θέσεις. Τέλος είναι απόφοιτος της Νομικής και μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Επομένως οι…. κουτσομπόλιδες μόνο για έλλειψη διοικήσεως δεν θα μπορούσαν να πουν.

Ο Στρατηγός Ζαζιάς μέχρι χθες Διοικητής του Δ’ΣΣ έχει ανάλογη εμπειρία Διοίκησης  είναι καταξιωμένος και αναγνωρισμένος στον Στρατό.
Ο Νύαρχος Χρηστίδης συνδιάζει επιστημονική και επιχειρησιακή κατάρτιση με μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ (Monterey) και εμπειρία στις Φρεγάτες καθώς και σε θέματα Διοικητικής Μέριμνας έχοντας περάσει από όλες τις σκληρά δοκιμαζόμενες θέσεις στην θάλασσα και την στεριά.

Ο Πτέραρχος Τσαντιράκης που είχε κριθεί δυσμενώς στον βαθμό του Ταξιάρχου όλοι, ακόμη και τότε, αναγνώρισαν το άδικο της κρίσης έχει τεράστια εμπειρία τό στα F-104 όσο και στα Α-7 αλλά δεν στερείται και επιτελικών ικανοτήτων.

Πολύ καλά τα έκανε λοιπόν ο κ. Μπεγλίτης ως προς τα πρόσωπα, εντελώς άκαιρα ως προς τον χρόνο αλλά συγχρόνως πρέπει να εμπεδώσει σιγά-σιγά ότι δεν θα έχει πιόνια απέναντι του γιατί πρόκειται για άτομα που πατάνε στα πόδια τους.
Όσο για την αντιπέρα πολιτική όχθη ας προσέχουν λίγο για το τι και το πως το λένε για να μην επιβεβαιώνουν μόνοι τους αυτό που λέει ο λαός και δεν τους αρέσει «όλοι ίδιοι είναι», όχι για τίποτα άλλο αλλά επειδή το χαλάνε μια και κατά περίπτωση πολλές φορές αυτοί γίνονται χειρότεροι!    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΩΝ, Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ… ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ: ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ-ΑΡΑΧΝΗ, ΑΡΧΗΓΟΣ-ΣΤΑΡ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ;

ΠΡΩΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ