Καλό το φρόνημα αλλά χρειάζεται και ασφάλεια η ΠΑ κ.ΥΕΘΑ.Πείτε το στο Βενιζέλο

Για “ελπίδα” και “υψηλό φρόνημα” μίλησε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος στην 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα.

“Γιατί η Πολεμική Αεροπορία δεν είναι μονάχα τα αεροπλάνα. Είναι πάνω από όλα ψυχή και φρόνημα. Αυτά δεν είναι λόγια της στιγμής. Έχουν να κάνουν με διαχρονικές διαπιστώσεις και με την πεποίθηση, την πίστη και την αναγνώριση που εκφράζει προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ο ελληνικός λαός.

Εκπροσωπώντας σήμερα εδώ την ελληνική κυβέρνηση, θα ήθελα να σας μεταφέρω αυτό το μήνυμα και να σας διαβεβαιώσω ότι οι δυσκολίες που όλοι βιώνουμε αυτό τον καιρό δεν θα οδηγήσουν σε έκπτωση φρονήματος και δυνατοτήτων. Διότι έχουμε υποχρέωση όλοι, με πρώτη την ελληνική κυβέρνηση, να κρατήσουμε υψηλό και ακέραιο το φρόνημα των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, αλλά και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα”,είπε μεταξύ άλλων ο κ.Αβραμόπουλος.

Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά απευθυνόταν σε ανθρώπους που τα τελευταία δυο χρόνια έχουν υποστεί όπως και όλοι οι πολίτες δραματικές μειώσεις στο εισόδημά τους και επιπλέον αντιμετωπίστηκαν από τους δύο προκατόχους του τουλάχιστον υποτιμητικά.

Πολύ ωραία λοιπόν τα λόγια περί ελπίδας και φρονήματος,αλλά η ευθύνη που έχει ο ΥΕΘΑ δεν μπορεί να παραμείνει σ΄ αυτά.Η ευθύνη του είναι να πείσει την κυβέρνησή του ότι στις ΕΔ δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη περικοπή ,οποιαδήποτε άλλη αρνητική παρέμβαση.

Δεν υποστηρίζουμε ότι ο κ.Αβραμόπουλος θα ζητήσει αυξήσεις για τους ιπτάμενους και τους μηχανικούς της ΠΑ,αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να διεκδικήσει και να πείσει τη κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ότι η ΠΑ -όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι βέβαια- πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν απολύτως εύρυθμα.

Αφού δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε όπως πρέπει ,τουλάχιστον ας τους εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για να εκτελούν την αποστολή τους με ασφάλεια!

Δεν είναι ανάγκη να αναφέρουμε,ούτε τα μεγάλα προβλήματα στη συντήρηση,ούτε τις διαθεσιμότητες,ούτε πολύ περισσότερο τις ώρες πτήσεις που “βάζουν” πλέον οι μάχιμοι χειριστές μας!

Τα γνωρίζει πολύ καλά ο ΥΕΘΑ και καλό θα είναι να εξηγήσει στον συνάδελφό του στο υπουργείο Οικονομικών και επιδοξο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ε.Βενιζέλο,ότι οι …οικονομίες στην εκπαίδευση των χειριστών της ΠΑ και στη συντήρηση,μπορεί να πληρωθούν πανάκριβα.

Είναι προφανές ,όπως θα ΄λεγε και ο ίδιος ο Βενιζέλος,ότι δεν πρέπει να παίζουμε μ΄ αυτά τα πράγματα.