Κόβουν και τα φάρμακα σε οικογένειες στρατιωτικών!

Κόβουν,κόβουν ,κόβουν! Τώρα και τα φάρμακα για τα μέλη των οικογενειών των στρατιωτικών! Σύμφωνα με όσα αναφέρει σ΄ έγγραφό του ο ΣΥΣΜΕΔ, τα μέλη των οικογενειών στρατιωτικών που είναι ασφαλισμένα σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς δεν θα μπορούν να προμηθεύονται φάρμακα από τα στρατιωτικά φαρμακεία.

Όπως σωστά επισημαίνει ο ΣΥΣΜΕΔ “ειδικά τη συγκεκριμένη αυτή περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία οι αποδοχές των Ελλήνων στρατιωτικών υπέστησαν (και αναμένεται να υποστούν περαιτέρω) μια άνευ προηγουμένου μείωση, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη αποτελεί ένα μεγάλο βάρος του οικογενειακού προϋπολογισμού τους, ιδίως δε σε στελέχη (ή συζύγους, μέλη οικογενειών αυτών) που υποβάλλονται σε ακριβές και δυσβάσταχτες θεραπείες (όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση) και με το δεδομένο ότι δεν θα προκληθεί κάποια επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε προκειμένου εν συνεχεία να ενημερώσουμε τα μέλη μας, που απηύθυναν στο Σύνδεσμό μας ερωτήματα απογοήτευσης:

α. Εάν εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία και θα καθορίσει τις κατηγορίες δικαιούχων παροχής υπηρεσιών από τα στρατιωτικά φαρμακεία.

β Σε περίπτωση δε, που δεν εκδόθηκε ακόμη, εάν προτίθεστε να δώσετε το δικαίωμα παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης και στα μέλη των οικογενειών των Ελλήνων στρατιωτικών, ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό τους φορέα ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά αυτά”.