Κρίσεις Αρχηγών:»Βυζαντινές διεργασίες»,με τον ΥΕΘΑ να βρίσκεται στο επίκεντρο

Δεν θα ξεμπλέξει τόσο εύκολα η κυβέρνηση με τις “πιέσεις” για κρίσεις σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Τα όσα είχε πει η ΝΔ όταν ο Π.Μπεγλίτης άλλαζε όλους τους Αρχηγούς περί “διόρθωσης του λάθους”,τα βρίσκει τώρα μπροστά της,αφού οι “γκρίνιες” από τους απόστρατους είναι πολλές.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται υπό καθεστώς διπλών πιέσεων.Γιατί δεν είναι μόνο οι απόστρατοι που θέλουν αλλαγές.Την ίδια άποψη έστω και αν πια δεν την υποστηρίζουν φανατικά φέρονται να έχουν και οι δύο υφυπουργοί.

Ο μεν στρατηγός Π.Καράμπελας έχει πει ότι για τις κρίσεις αρμόδιος να αποφασίσει είναι μόνο ο πρωθυπουργός,ωστόσο γίνεται δέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών από ομάδες αποστράτων που περίμεναν από τη ΝΔ να “αποκαταστήσει αδικίες”. Οι απόψεις αυτές θέλουν αλλαγή σ΄ όλους τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων.

Από την άλλη πλευρά ο έτερος ΥΦΕΘΑ ,πρώην Α/ΓΕΝ Δ.Ελευσινιώτης ,αποφεύγει να αναφερθεί σε πρόσωπα και μιλά γενικώς για “την νοοτροπία που πρέπει να έχουν οι Αρχηγοί”. Ωστόσο ,πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα ήταν αρνητικός σε αλλαγές στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΝ.

Όμως το θέμα δεν είναι τι υποστηρίζουν οι δύο ΥΦΕΘΑ ,αλλά τι θα πράξει ο ίδιος ο ΥΕΘΑ ,ο οποίος είναι και το αμιγώς πολιτικό πρόσωπο στην ηγεσία. Είναι προφανές ότι ο κ.Παναγιωτόπουλος θα κινηθεί στη γραμμή των εντολών του πρωθυπουργού οι οποίες στόχο έχουν να μην προκληθεί περαιτέρω ανατραχή στις ΕΔ. Η αναμονή και η αγωνία για το τι θα γίνει με τα οικονομικά των στρατιωτικών είναι αρκετή.

Το επικίνδυνο είναι ότι σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν και οι διαμαρτυρόμενοι απόστρατοι ,ενδέχεται να “την πληρώσουν” άλλοι αξιωματικοί χωρίς να φταίνε!