Μεγάλο «πήξιμο» στην Ορεστιάδα

«Οι μονάδες της παραμεθορίου έχουν συγκεκριμένο πρόβλημα επάνδρωσης εξαιτίας της πανσπερμίας των άχρηστων στρατοπέδων που διατήρησε η ΝΔ με τον Μεϊμαράκη και διατηρεί το ΠΑΣΟΚ με τον Ευ.Βενιζέλο, ώστε να ικανοποιήσει τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα και να στηρίξει τα ρουσφέτια και τις πελατειακές σχέσεις των πολιτευτών και δημάρχων των δύο κομμάτων εξουσίας»,λένε ένστολοι που υπηρετούν στην Ορεστιάδα και περιγράφουν το «πήξιμό» τους.
«Συχνά όμως αυτή η κατάσταση που εξαλείφει τις άδειες, χώνει ασύστολα και οδηγεί στην υπερκόπωση επιβαρύνεται από τις αυθαιρεσίες των διοικητών και των αξιωματικών, που θέλοντας σαν παρουσιάσουν στο ΓΕΣ μια εικόνα Αξιόμαχου και Πολεμικής ετοιμότητας των μονάδων τους, αυξάνουν κατακόρυφα τις υπηρεσίες.
Οι καταγγελίες επισημαίνουν τα εξής: «Στην 311 ΕΜΑ Στρατόπεδο Παπαναστασίου που βρίσκεται στην Ορεστιάδα οι ΜΟΝ-ΕΜΘ οι Υπαξιωματικοί κάνουν 5-6 υπηρεσίες, οι ΕΠΟΠ δίνουν 10 υπηρεσίες με αρκετά παραδείγματα 5 συνεχόμενων, αριθμός υπερβολικός και προπάντων παράνομος. Οι δε στρατιώτες κάνουν 20 υπηρεσίες και οι Αξιωματικοί ΜΟΝΟ 3!!!
Ενώ υπάρχει λύση στο πρόβλημα και η Μεραρχία ΧVI Μ/Κ ΜΠ έχει εκδώσει σχετική διαταγή για τη τροποποίηση του σχεδίου ασφαλείας των Μονάδων, ο Διοικητής Αντισυνταγματάρχης (ΤΘ) Σιγουλάκης Δημήτριος αδιαφορεί παντελώς. Στις δε γειτονικές μονάδες, στις οποίες υπήρξε παρόμοιο πρόβλημα λόγω του μειωμένου προσωπικού, οι διοικητές τους έχουν δώσει αξιόλογες λύσεις που εξυπηρετούν όλα τα στελέχη και τους φαντάρους.
Δυστυχώς, το ηθικό όλου του στρατιωτικού προσωπικού στην 311 ΕΜΑ είναι πολύ χαμηλό και όλοι ελπίζουν ότι με τη δημοσιοποίηση του προβλήματος να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι οι οποίοι μένουν άπραγοι εδώ και μήνες».

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com