Ο φράχτης του Έβρου προκαλεί αντιδράσεις.

Ολομέτωπη επίθεση κάνει στην κυβέρνηση με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος,για το θέμα της ύψωσης φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου:

«Την πρώτη φορά, τα Χριστούγεννα, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ σε Χριστουγεννιάτικο αυταρχικό του «διάγγελμα» ανακοίνωσε την χρησιμοποίηση του στρατού ενάντια στους μετανάστες. Τη δεύτερη φορά, λίγες μέρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, ο Χρ. Παπουτσής προανήγγειλε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη δημιουργία ενός φράχτη στα χερσαία σύνορα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στον Έβρο, για την αποτροπή της εισόδου μεταναστών. «Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομω μεταναστών», πρόσθεσε.
Κάνοντας σαφές ότι την εποχή της παγκόσμιας επιβολής του Κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα αστικά κατεστημένα είναι κοινές,  αναφέρθηκε «στον αντίστοιχο φράχτη που έχουν σηκώσει οι ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ υπό κατασκευή είναι και ο φράχτης που θα χωρίζει το Ισραήλ από την Αίγυπτο. Η καπιταλιστική ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, θα μετονομάσει τον παγκόσμιο πόλεμο κατά του κόσμου της εργασίας σε «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», θα εξαπολύσει Προληπτικούς Πολέμους ακόμη και με στρατιωτικές δυνάμεις κατά των Ασύμμετρων Απειλών που δεν είναι άλλοι από το εργατικό κίνημα και οι μετανάστες, θα ορθώσει τείχη, θα φτιάξει Γκουαντάναμο και θα απαγάγει αγωνιστές, θα φακελώσει και θα καταγράψει τα πάντα, θα επιβάλλει ακόμη και  μ την χρήση στρατιωτικής βίας εντός των καπιταλιστικών μητροπόλεων την επιβολή των Νόμων του Κέρδους και τη Δικτατορία της Αγοράς.      
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε και τη δική της πινελιά στον σιδερόφρακτο κόσμο που οικοδομούν κεντροαριστερές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις. Ας θυμηθούμε τον τεράστιο συμβολισμό που τα αστικά επιτελεία και η δυτική προπαγάνδα είχαν δώσει στην Πτώση του Τείχους το 1989, καθώς σηματοδότησε «τον άνεμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας» που συνέτριψε το «Σιδηρούν Παραπέτασμα». Από τότε όμως μετρούμε τα τείχη που ορθώνει η Ε.Ε.-Φρούριο ενάντια στους μετανάστες σε Ισπανία(Ισπανομαροκινά σύνορα στη Θέουτα και τη Μελίγια) και αύριο στον Έβρο, τα τείχη του Αίσχους που το Ισραήλ ορθώνει γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, κατεχόμενα εδάφη και συνάμα οι μεγαλύτερες φυλακές στον σύγχρονο κόσμο, την αναβίωση των ναζιστικών και αποικιοκρατικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, την χρήση βασανιστηρίων από τις ευρωπαϊκές και αμερικανικέ αστυνομικές αρχές, τις εγκληματικές φασιστικές ορδές που είτε ως Λέσχες Εφέδρων είτε ως Χρυσή Αυγή (συχνά μιλάμε για τους ίδιους), έχοντας την οικονομική και πολιτική στήριξη του ίδιου του κράτους, ξεχύνονται κατά των μεταναστών και των διαδηλωτών».