Ο πόλεμος …των κρουασάν συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Τα…κρουασάν εξακολουθούν να φουσκώνουν! Το άρθρο του Κ.Ζούλα υπερασπίζεται το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων το οποίο «επιτίθεται» στον ΣΥΣΜΕΔ,ο οποίος είχε ταχθεί απέναντι στον δημοσιογράφο! Πόλεμος! Η απάντηση του Δικτύου:

«Στην συζήτηση που άνοιξε με αφορμή το άρθρο του Κ.Ζούλα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ παρενέβη και ο ΣΥΣΜΕΔ.

Το εν δυνάμει συνδικαλιστικό όργανο των μονίμων στελεχών, δηλαδή ανθρώπων που έχοντας προσωπική εμπειρία των όσων καταγγέλλει το άρθρο θα περίμενε κανείς μια σοβαρή παρέμβαση, αιφνιδίασε, εμφανίζοντας πρωτόγνωρη ιδεολογική αγκύλωση, παραμένοντας δέσμιο μια κατακριτέας από πολλούς καραβανάδικης αντίληψης και θέασης των δημοσίων πραγμάτων, επιλέγοντας να καλύψει πλήρως τους παρανομούντες συναδέλφους τους, αμφισβητώντας τους ευρύτερους κοινωνικούς προβληματισμούς σχετικά με την κατάσταση στον Στρατό, απόρροια εν πολλοίς της γενικότερης δραματικής κοινωνικής πραγματικότητας και των σημαντικών αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που έχουν συντελεστεί στο εσωτερικό του, αναπροσαρμόζοντας το ρόλο και την αποστολή του.

Κατηγόρησε το δημοσιογράφο ότι «δεν λέει την αλήθεια» και απαίτησε ονόματα και συγκεκριμένα γεγονότα για να ακολουθήσει ο δρόμος της δικαιοσύνης.

Να θυμίσουμε στους δύο ατυχήσαντες συνδικαλιστές, που αμαυρώνουν τους συναδέλφους τους με την τοποθέτησή τους  ότι το σλόγκαν «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα», στην νεώτερη  πολιτική ζωή το εμφάνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, οι κυβερνήσεις  του οποίου βαρύνονται με σοβαρά εγκλήματα διαπλοκής και διαφθοράς, μεταξύ των οποίων αυτά της SIEMENS, του Χρηματιστηρίου, των πολεμικών εξοπλισμών και τόσα άλλα. Και φυσικά κανένα από αυτά δεν κατέληξε στη δικαιοσύνη, ενώ οι μίζες κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ.

Οι Ανέστης Τσουκαράκης και Αναστάσιος Τσάκαλος όχι μόνο απέτυχαν να προστατεύσουν τους συναδέλφους τους, αλλά εμφανίζονται τρομερά επιφανειακοί και επιπόλαιοι,  καθώς κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στη δυσάρεστη πραγματικότητα, βολεύονται και συντηρούν το καθεστώς παραβατικότητας και αυθαιρεσίας των συναδέλφων τους, αδυνατούν να δουν τις πραγματικές αιτίες της σοβαρής κρίσης που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ πάντα καταγγέλλει συγκεκριμένα γεγονότα και επανειλημμένα κάλεσε το ΣΥΣΜΕΔ να πάρει θέση.
Αντί για αυτό, Σιωπή.
Τώρα εγκαλούν το δημοσιογράφο!»