Προς το Ενιαίο Μισθολόγιο και οι στρατιωτικοί

Έγγραφο…υπενθύμιση των σημαντικότατων οικονομικών περικοπών που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί έστειλε ο ΣΥΣΜΕΔ στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου. Στο έγγραφο επισυνάπτονται αναλυτικοί πίνακες από τους οποίους προκύπτει ότι η απώλεια εισοδημάτων για τους στρατιωτικούς κυμαίνεται από 25,1 έως 28,6% σε λιγότερο από ένα χρόνο! Με το ίδιο έγγραφο εκφράζονται  οι ανησυχίες των στρατιωτικών για πιθανή ένταξή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο που σχεδιάζεται.
Το έγγραφο δεν στάλθηκε τυχαία. Όπως ανφέρει ο ΣΥΣΜΕΔ, «αναμένεται ότι
εντός του πρώτου τριμήνου του 2011 θα έχει διαμορφωθεί το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών, σύμφωνα με το οποίο επαπειλείται η κατάργηση των επιδομάτων με ταυτόχρονη ενσωμάτωση ορισμένων στο βασικό μισθό και η διατήρηση μόνο δύο βασικών επιδομάτων, ήτοι του οικογενειακού και της θέσης.”
Μία φράση του υπουργού Άμυνας σε συζήτηση που είχε σε δημοσιογραφικό “πηγαδάκι” πιθανόν να πυροδότησε εκ νέου τις φήμες για ένταξη των στρατιωτικών στο Ενιαίο Μισθολόγιο κάτι που θα σημάνει περαιτερω μειώσεις εισοδήματος. Ο κ.Βενιζέλος μιλώντας γενικώς περί περικοπών είχε πει ότι “οι μισθοί των στρατιωτικών έχουν περικοπεί και ακολουθούν αυτούς του δημοσίου”.

Οι οικονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμη δεν έχουν κάποιο σημάδι που να τους δείχνει τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Η σιωπή πάντως στη συγεκριμένη περίπτωση,μόνο …χρυσός δεν είναι.