Ρύθμιση για τα δάνεια των στρατιωτικών

Επαναδιαπραγμάτευση για καλύτερους όρους αποπληρωμής δανείων που έχουν πάρει οι στρατιωτικοί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,ζητά με επιστολή του προς τη πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ αλλά και στη διοίκηση του Ταμείου ,ο ΣΥΣΜΕΔ. Θα ήταν όντως ένα μέτρο που κάπως θα ανακούφιζε μεγάλο αριθμό στρατιωτικών

Στην επιστολή του ο ΣΥΣΜΕΔ αναφέρει και ζητά:

Η οικονομική κρίση που βιώνει την τελευταία περίοδο η Χώρα μας, έπληξε στο μεγαλύτερο βαθμό της το εισόδημα των Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι προσπαθούν πέραν των δυνατοτήτων τους να εμψυχώσουν αλλήλους ώστε να διατηρηθεί σε υψηλό βαθμό το ηθικό και το φρόνημά τους, προκειμένου να θωρακιστεί η Εθνική μας Άμυνα.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί, σύμφωνα με απάντηση του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους του δημόσιου τομέα.
Ένας σημαντικά μεγάλος, εάν όχι όλοι, αριθμός των συναδέλφων αποπληρώνει στεγαστικά δάνεια που έλαβε από το Ταμείο σας, σε περιόδους όπου υπήρξε οικονομική δυνατότητα αποπληρωμής τους.
Σήμερα, μετά τα άδικα φοροεισπρακτικά και άλλα μέτρα που εφαρμόζονται στους Έλληνες στρατιωτικούς, η καθολική και οριζόντια μείωση των αποδοχών τους, η περικοπή σε σημαντικά μεγάλο βαθμό των επιδομάτων τους και η φημολογούμενη περαιτέρω μείωση αυτών, καθιστούν την αποπληρωμή των παροχών ανωτέρω παραγράφου ανέφικτη έως και αδύνατη.
Στόχος όλων μας, και πρωτίστως των θεσμικών παραγόντων της Χώρας μας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεστε και εσείς και τιμούμε ιδιαίτερα, είναι, πέραν του οποιοδήποτε εφάμιλλου οικονομικού κέρδους, η διατήρηση και ανύψωση του υπόψη φρονήματος και ηθικού του έμψυχου δυναμικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Κατόπιν των ανωτέρω, λαμβάνοντες υπόψη αφενός το χρονικό βάθος των επιβληθέντων μέτρων και αφετέρου ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έφτασαν πλέον σε κατάσταση πενίας, παρακαλούμε όπως εξετάσετε και εξαντλήσετε κάθε εφικτή δυνατότητα, στα πλαίσια της αλληλεγγύης που οφείλουμε όλοι μας να επιδείξουμε τη συγκεκριμένη αυτή περίοδο, για επανεξέταση προς το ευνοϊκότερο των όρων αποπληρωμής των οικονομικών συμφωνιών που έχουν συνάψει οι Έλληνες στρατιωτικοί με το Ταμείο σας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας. Είμαστε απολύτως σίγουροι για τη δρομολόγηση των απαιτουμένων ενεργειών εκ μέρους σας και επιφυλασσόμαστε για οτιδήποτε μας χρειαστείτε.
Οι κ.κ. Υπουργός και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες προς την κατεύθυνση υιοθέτησης της ως άνω προτάσεώς μας και εξασφάλιση του ηθικού των Ελλήνων στρατιωτικών στο επίπεδο που οφείλεται αυτό να βρίσκεται.