Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 24χρονος στρατιώτης,από την έκρηξη σε μονάδα.

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση παραμένει,σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων, ο 24χρονος στρατιώτης που νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.
Ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Ραπτόπουλο, δήλωσε «φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οιδήματα εγκεφάλου και η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη» , ενώ έχει εγκαύματα στην κοιλιακή χώρα.

Η έκρηξη είχε γίνει , στην 21η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων, που ανήκει στην 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, στο στρατόπεδο Ζήση, μετά το πέρας εργασιών συντήρησης ενός παλιού λέβητα σε χώρο που γειτνιάζει με τα μαγειρεία.

Την συντήρηση του λέβητα είχαν αναλάβει τρεις στρατιώτες χωρίς την επίβλεψη αξιωματικού και αφού ολοκλήρωσαν τις εργασίες επιχείρησαν να θέσουν τον λέβητα σε λειτουργία. Τότε έγινε η έκρηξη.

Ήταν μάλιστα τόσο ισχυρή που γκρεμίστηκε ο ενδιάμεσος τοίχος και καταπλάκωσε τον στρατιώτη, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι και το σώμα, καθώς βρέθηκε στην κατεύθυνση που κινήθηκε το ωστικό κύμα. Ο 24χρονος στρατιώτης, που κατάγεται από τη Λάρισα και σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα θα απολυόταν, βρισκόταν στον χώρο των μαγειρείων και ετοίμαζε αμέριμνος το μεσημεριανό φαγητό, όταν άκουσε τον κρότο της έκρηξης και πριν προλάβει να αντιδράσει δέχτηκε κατά πάνω του όγκους από σοβάδες, τσιμέντα και μπάζα.

Επίσης από την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά και οι τρεις φαντάροι που έκαναν την συντήρηση του λέβητα.
Το ΓΕΣ πάντως μετά την πρώτη ανακοίνωση που έβγαλε ,μάλλον ξέχασε το θέμα.