OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Σενάριο» δήθεν επεισοδίου στο Αιγαίο, διαψεύδει το ΛΣ

12/08/2012 - 16:55
Share on FacebookShare on Twitter

Ανακοίνωση για “δήθεν επεισόδιο” που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα εξέδωσε το ΛΣ. Σύμφωνα με το “σενάριο”, ουκρανικό πλοίο που προσάραξε στα Πρασονήσια εξέπεμψε sos αλλά όλο το ελληνικό σύστημα διάσωσης -σύμφωνα με τον σεναριογράφο- “κοιμόταν” κι έτσι επωφελήθηκαν οι Τούρκοι.
Πως έχει η ιστορία σύμφωνα με το ΛΣ:

“Πρώτες πρωινές ώρες της 11/08/2012, η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους που κινείτο επί της οριογραμμής νοτιοανατολικά των Οινουσσών.
Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. προς την ανωτέρω περιοχή όπου στις 02.35 εντόπισε το εν λόγω σκάφος νοτιοανατολικά της βραχονησίδας «ΠΡΑΣΟΝΗΣΙΑ», εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τουρκική ακταιωρό.
Συγκεκριμένα η ανωτέρω ακταιωρός είχε προσεγγίσει το Θ/Γ «SELENA» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε προσαράξει στα «ΠΡΑΣΟΝΗΣΙΑ» και ο Κυβερνήτης του οποίου μη γνωρίζοντας ότι βρίσκεται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, όπως ισχυρίστηκε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με φίλο του στην Τουρκία, όπου του ανέφερε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Προφανώς ο φίλος του ως αποδέκτης της τηλεφωνικής κλήσης κινητοποίησε την Τουρκική Ακτοφυλακή. Δεν υπήρξε καμία εκπομπή κινδύνου από το εν λόγω σκάφος στις προβλεπόμενες συχνότητες.
Στο Θ/Γ σκάφος, που είχε αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Μπόντρουμ, επέβαιναν πέντε (05) αλλοδαποί (υπήκοοι Ουκρανίας) εκ των οποίων οι τρεις (03) επιβιβάστηκανμε βοηθητικό σκάφος (tender) στη τουρκική ακταιωρό και η οποία τη στιγμή που έφθασε το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ στη περιοχή απομακρυνόταν με κατεύθυνση την περιοχή του Τσεσμέ.
Εν συνεχεία το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε όλες τις διαδικασίες έρευνας – διάσωσης που προβλέπονται ενώ παράλληλα στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν επιπλέον πλωτά περιπολικά Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. από όμορες Λιμενικές Αρχές καθώς και το Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ» Ν.Χ. 259 με υλικά και μέσα απορρύπανσης με τη βοήθεια του οποίου αποκολλήθηκε το Θ/Γ σκάφος «SELENA». Οι διαδικασίες έρευνας – διάσωσης ολοκληρώθηκαν από τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές, με τη ρυμούλκηση του ανωτέρω Θ/Γ σε τοπικό νεωλκείο στην περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΟΛΟΣ» όπου και κατέπλευσε ασφαλώς στις 12.45. Κατά τη διαδικασία αποκόλλησης του σκάφους δεν παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος”.

Τον Αύγουστος δεν υπάρχουν ειδήσεις,το ΄χε πει και ο Ο.Έκο ,αλλά αυτός δεν είναι λόγος να φτιάχνουν κάποιοι σενάρια που εξευτελίζουν τη χώρα.
 

Tags: ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Related Posts

Η κατάταξη της 2026 Α’ ΕΣΣΟ σε Αυλώνα και Θήβα με το νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας [pics]
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κατάθεση δελτίου απογραφής στρατεύσιμων κλάσεως 2030 – Στις 30/3 η λήξη της προθεσμίας

26/03/2026 - 13:44
μαχητικά - πλοία - Κύπρος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

26/03/2026 - 05:03
Πολεμικό Ναυτικό - 25η Μαρτίου
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: «Όπου υπάρχει γαλάζιο, υπάρχει Ελλάδα» – Το μήνυμα των στελεχών για την 25η Μαρτίου [vid]

25/03/2026 - 15:03

Διαβάστε Επίσης

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Top News

Γιώργος Παπαγεωργίου: Σε εκπομπή μού έκαναν την πιο άβολη ερώτηση της ζωής μου για το διαζύγιό μου από τον πρώτο μου γάμο

Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι των έκτακτων μέτρων στήριξης - Σε ποιες περιοχές αυξάνεται η επιδότηση

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Την Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσα πάρα πολύ, ήταν πολύ ζεστή και τρυφερή μαζί μου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert