Στρατιωτικοί- κυβέρνηση σε καθολική ρήξη! Τι ετοιμάζουν οι στρατιωτικοί

Η ρήξη των στελεχών των ΕΔ, εν ενεργεία και αποστράτων με την κυβέρνηση είναι πλέον καθολική.

Δεν έχει να κάνει με το ποιος πήγε ή δεν πήγε στη συγκέντρωση της Αθήνας,με το πόσο συμφωνεί με οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης ή όχι. Το σύνολο των στρατιωτικών στέκεται πλέον με ιδιαίτερη καχυποψία έναντι της κυβέρνησης και αυτό είναι τραγικό.
Προκύπτει από πολλές ενδείξεις το συμπέρασμα:

Και είναι δεδομένο ότι ετοιμάζονται νέες μρφές κινητοποιήσεων ,που δεν θα έχουν σχέση με πορείες διαμαρτυρίας ή συγκεντρώσεις,αλλά θα είναι περισσότερο «εναλλακτικές», αλλά πιο μαζικές αφού θα απευθύνονται πλέον στους πολίτες κι όχι μόνο στους στρατιωτικούς.

Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση έχει «μπλέξει άσχημα» έχοντας απέναντί της ένα χώρο στον οποίο υποτίθεται -η ΝΔ τουλάχιστον- είχε ρόλο «ηγεμονικό».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι επισημαίνουν:

“…έγινε απολύτως σαφής η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την υλοποίηση της ξενόφερτης απαίτησης για περαιτέρω περικοπές στα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματά μας. Η επίκληση, απ’ την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, του μικρού ποσοστού περικοπής του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, είναι απατηλή, καθ’ ότι οι αμοιβές των άλλων κλάδων εργαζομένων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, είναι πολλαπλάσιες. Άλλωστε δεν είναι δυνατό να μας ικανοποιεί η λογική του μικρότερου κακού.