Στρατιωτικοί-λογοτέχνες! Από το όπλο στην πένα. Εκδήλωση για το έργο τους

Εκδήλωση με θέμα Λογοτεχνία και Ενοπλες Δυνάμεις με στόχο την προβολή του έργου των  Στρατιωτικών Λογοτεχνών διοργανώνει η »Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών»(ΕΕΛ)  στις 18 Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση, που απ΄ ότι μαθαινουμε θα είναι συμπαραστάτης-συνδιοργανωτής  και ο ΣΥΣΜΕΔ -  θα παρουσιασθεί η πλούσια συμβολή των στρατιωτικών – εν ενεργεία και εν αποστρατεία – στον λογοτεχνικό χώρο  με την ευρεία έννοια.
 Για το σκοπό αυτό στάλθηκε ήδη επιστολή στον Υπουργό Άμυνας  ωστε μέσω των Γενικών Επιτελείων να ενημερωθούν τα εν ενεργεια στελέχη σε όλη την Ελλάδα, ενώ αντίστοιχη επαφή γίνεται με τις Ενώσεις Αποστράτων και των τριών κλάδων για να συμμετάσχουν είτε με το έργο τους είτε με την παρουσία τους.
Από τις πληροφορίες που έχουμε από εμπλεκόμενους η ανταπόκριση είναι μεγάλη καθώς είναι πάρα πολλοί  οι στρατιωτικοί που έχουν συγγράψει λογοτεχνικά έργα διαφόρων μορφών.
Η επιστολή που εσταλη στον κ Παναγιωτόπουλο ζητώντας την αρωγή του – και την οποία η Ενωση Λογοτεχνών στέλνει και στον τύπο  για προβολή και ενημέρωση –
είναι η εξής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε ότι η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, έχοντας ανέκαθεν στις άμεσες προτεραιότητές μας, την ανάδειξη, την ενθάρρυνση και την επιβράβευση κάθε προσπάθειας σχετικής με το Λόγο, την Τέχνη και τον Πολιτισμό γενικά και ειδικά με τους «Έλληνες Στρατιωτικούς Λογοτέχνες», εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

Η ως άνω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Αίθουσα Συνεδρίων «Μιχαήλας Αβέρωφ», της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (οδός Γενναδίου 8, 7ος όροφος & Ακαδημίας), στις 18 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 6 μ.μ.

Τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν συγγράψει και εκδόσει τουλάχιστον ένα έργο, υπό τη στενή και ευρεία έννοια, λογοτεχνική δημιουργία, όπως: πεζογραφικό, ποιητικό, ιστορικό, θεατρικό, λιμπρέτο, δοκίμιο κ.ά., δύνανται να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή μας. Αρκεί, βεβαίως, οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλει ο καθένας τους από δυο αντίτυπα από κάθε έργο τους, τα οποία θα εκτεθούν κατά την ημέρα της εκδήλωσης στον χώρο της Εταιρίας μας.

Διευκρινίζουμε, ότι τα έργα κάθε «Έλληνα Στρατιωτικού Λογοτέχνη» θα πρέπει να συνοδεύονται από Εργο – Βιογραφικό Σημείωμα, στο οποίο θα αναγράφονται, εκτός των άλλων, ο βαθμός του και το προσωπικό του τηλέφωνο επικοινωνίας και όλα αυτά να αποσταλούν από τον καθένα το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2012 στη Διεύθυνση της Εταιρίας μας (οδός Γενναδίου 8, 7ος όροφος & Ακαδημίας, Τ.Κ. 106 78, Αθήνα) με την ένδειξη «Προς την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών – για την εκδήλωση «Έλληνες Στρατιωτικοί Λογοτέχνες». Σημειώνουμε, ότι στην ως άνω εκδήλωση δύνανται να παρευρεθούν όλοι οι επιθυμούντες.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Ευελπιστώντας στην αρωγή σας για την επιτυχή υλοποίηση των ανωτέρω παρακαλούμε θερμά για την κοινοποίηση του θέματος, προκειμένου να λάβει γνώση εγκαίρως τόσο το εν ενεργεία, όσο και το εν αποστρατεία προσωπικό και των Τριών Κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Διατελούμε
Με Κάθε Τιμή

Για τα Μέλη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ  ΝΑΘΑΝΑΗΛ                                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ

ΥΓ.ΟnAlert: Καλό είναι όσοι από τους αναγνώστες μας γνωρίζουν στρατιωτικούς  ενε ενεργεία ή εν αποστρατεία που έχουν γραψει λογοτεχνικό έργο να τους ειδοποιήσουν – κάνοντας »προώθηση» το ρεπορτάζ μας – για να πάρουν μέρος.Επίσης όλοι βάλτε στην αντζέντα σας την ημερομηνία της εκδήλωσης ( 18 Οκτωβρόυ).