Τα ψέματα τελείωσαν μαζί με τις διακοπές. Τι θα κάνει η ηγεσία του ΥΕΘΑ με τις περικοπές

Τα ψέμματα τελείωσαν και η ηγεσία του ΥΕΘΑ ,μετά από τις ολιγοήμερες διακοπές της θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά της και να αποκαλύψει στα στελέχη και το προσωπικό ποια θα είναι η μισθολογική πραγματικότητα που θα πρέπει να αναμένουν μαζί με τα πρωτοβρόχια.

Από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διαρρέουν ότι “το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωιτικών δεν θα περικοπεί”,αλλά σφυράνε αδιάφορα όταν γίνονται ερωτήσεις περί οδοιπορικών και άλλων σχετικών.

Με λίγα λόγια υπάρχει η βάσιμη υποψία ότι οι περικοπές θα γίνουν αλλά …δια τη πλαγίας οδού και με την πάντα χρήσιμη σ΄ αυτές τις περιπτώσεις “κυβερνητική προπαγάνδα” -ανεξαρτήτως αν αυτή είναι μπλε ή πράσινη- η οποία θ΄ αρχίσει να κάνει λόγο για “μαϊμού” αποδοχές ,για “τάξη την οποία θα πρέπει να επιβάλει” και άλλα σχετικά που θα “δικαιολογήσουν” υποτίθεται το κόψιμο των οδοιπορικών.

Αν αυτά πραγματικά συμβούν τότε μιλάμε για επιχείρηση “διαχείρισης απόγνωσης και αγανάκτησης” των στρατιωτικών,με ποσοστό επιτυχίας όμως εξαιρετικά χαμηλό. Όπως λένε στρατιωτικοί αν κοπούν το οδοιπορικά -που όλες οι κυβερνήσεις επέβαλαν στους στρατιωτικούς αντί νομίμων αυξήσεων- τότε η περικοπή εισοδήματος που θα υποστούν θα είναι μεγαλύτερη του 12% με το οποίο “απειλούνταν” από την τρόϊκα.

Ως γνωστόν όμως και μέσω και έγγραφης ανακοίνωσής του ο κ.Παναγιωτόπουλος δεν είχε και δεν έχει καμία επαφή με τη τρόϊκα. Προφανώς όμως θα ‘χει πάρει τ΄ αυτί του ότι οι τροϊκανοί έχουν “στοχοποιήσει” πολύ πριν την ανάληψη της υπουργίας από τον Παναγιωτόπουλο, τα “οδοιπορικά” των στρατιωτικών αλλά και τα επιδόματα επικινδυνότητας. Γι΄ αυτά άραγε έχει γραμμή άμυνας ο ΥΕΘΑ στην περίπτωση που του ζητηθούν από την τρόϊκα έστω και …μέσω αντιπροσώπων;  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Παναγιωτόπουλος: ολιγοήμερες διακοπές μετά …επιθεωρήσεων στη Κρήτη

Ξεμένουμε και από…υποβρύχια! Η «λαίλαπα» των περικοπών δεν σταματά πουθενά


Όχι στην μείωση 12%,ναι στο κόψιμο οδοιπορικών. Η «επικοινωνία» των περικοπών