Τι ανήγγειλε για το «εξειδικευμένο προσωπικό των ΕΔ» ο ΥΕΘΑ

Τη δημιουργία μηχανισμού ο οποίος θα καταγράψει όλο το εξειδικευμένο προσωπικό των ΕΔ και θα επιχειρήσει να το συνδέσει με τις ανάγκες της κοινωνίας ιδιαίτερα στη περιφέρεια ,ανήγγειλε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στηη Βουλή ο ΥΕΘΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εξειδικευμένο προσωπικό των ΕΔ:

«Το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, μόνιμοι και έφεδροι, διαθέτει , ανεκτίμητο πλούτο γνώσεων και ικανοτήτων, που ποτέ όμως δεν έχει αξιοποιηθεί με συγκροτημένο τρόπο από την ελληνική πολιτεία προς όφελος, πέραν της Άμυνας, της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζετε ότι υπηρετούν, επιστήμονες, γιατροί, μηχανικοί, Σύμβουλοι Διοίκησης, τεχνικοί σε πληροφοριακά συστήματα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ένα έμψυχο δυναμικό, πολύ ισχυρό και πολύ καταρτισμένο.

Η συγκροτημένη αξιοποίηση των στελεχών και των εφέδρων για κοινωνικούς στόχους θα μπορούσε επιπλέον να αποτελέσει και πολύτιμο εφόδιο για τους νέους και τις νέες, που θα επιδιώξουν αργότερα την είσοδο στην αγορά εργασίας.

Είναι συνεπώς αναγκαία η δημιουργία ενός μηχανισμού, ο οποίος θα καταγράψει διεξοδικά τις γνώσεις που υπάρχουν στο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τη σύνδεσή τους με συγκεκριμένες ανάγκες στην ελληνική περιφέρεια και την κατάρτιση προγραμμάτων προς την υλοποίηση του στόχου αυτού».

Το προσωπικό με τις ιδιαίτερες γνώσεις πράγματι υπάρχει, στις ΕΔ, Το ζήτημα είναι πως μπορεί να αξιοποιηθεί για την κοινωνία όπως λέει ο κ.Αβραμόπουλος. Για τους έφεδρους όπως φαίνεται εννοεί τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. Για τα μόνιμα στελέχη είναι το ζήτημα. Τα οποία έτσι κι αλλιώς προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Πόσο μπορεί να ενταθεί αυτή η προσφορά είναι ένα ερώτημα.

Διαβάστε ακόμη

Δωρεάν μετακινήσεις για τους στρατιωτικούς.Τι θα κάνει ο Βορίδης;