Τι κρύβεται πίσω από τη «καταιγίδα περικοπών» στους στρατιωτικούς και τα κυβερνητικά «τεχνάσματα»

Η “οικονομική καταιγίδα” που ανακοινώνεται από χθες για τις αποδοχές των στρατιωτικών αλλάζει από ώρα σε ώρα,αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση ακόμη ψάχνει να βρει τι ακριβώς θα κάνει. Για να “δικαιώσουμε” τους “καχύποπτους” θα λέγαμε ότι “ρίχνει άδεια” για να “πιάσει γεμάτα”. Να μετρήσει αντιδράσεις και επιπτώσεις. Απόδειξη ότι και αυτή η κυβέρνηση …ζει σε γυάλα,τουλάχιστον στα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας και των στρατιωτικών.

Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί όποια “συνταγή περικοπών” απ΄ αυτές που εύκολα διαρρέουν από δω κι από κι από κει οι κυβερνητικοί κι αν επιλέξουν ,θα είναι δυναμίτης στα θεμέλια των ΕΔ που τα κρατά στέρεα το έμψυχο δυναμικό.

Ζουν σε “γυάλα”, γιατί είναι προφανές ότι δεν έχουν καταλάβει που έχουν φέρει τις ΕΔ. Στο χείλος του γκρεμού.

Ζουν σε “γυάλα”, γιατί δεν μπορεί να γίνεται ούτε καν …θεωρητική συζήτηση για το αν θα πρέπει να κοπεί το χρονοεπίδομα ή όχι,μαζί με το 12% ή χωρίς αυτό κ.λ.π.

Ζουν σε “γυάλα”, γιατί πιστεύουν ακόμη ότι η “επικοινωνιακή διαχείριση” των περικοπών -σου λέω ότι θα σου κόψω 100 και τελικά σου κόβω 50 για να χαρείς- έχει περιθώρια…επιτυχίας.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι αυτοί που καλούνται να πάρουν αποφάσεις που θα κρίνουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και οικογενειεών,είναι αλλού!

Το βέβαιο είναι ότι πάμε σε περικοπές,οι οποίες πλέον θα φέρουν αντιδράσεις. Ενώσεις αποστράτων και εν ενεργεία αξιωματικών βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για τον χρόνο και τον τρόπο που θα εκφραστούν αυτές οι αντιδράσεις.

Ο μόνος που τελικά δικαιώθηκε είναι ένας: ο Παναγιωτόπουλος που έλεγε ότι πήρε δύσκολο υπουργείο! Μόνο που ούτε ο ίδιος έχει καταλάβει πόσο δύσκολο! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οικονομική κρίση.Τι σχέση έχουν όσα έγιναν 30 χρόνια πριν στη Λ.Αμερική,με την Ελλάδα

«Να διαπραγματευθούν οι στρατιωτικοί με τις κυβερνήσεις για τις περικοπές». Ποιος το προτείνει


«Ύφεση 20%,υποτίμηση 50%»,σημαίνει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ