Τι πρέπει να γίνει με το πτητικό.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Για να μην πολυλογούμε και κουραζόμαστε…Έχουμε μακράν τους καλύτερους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών στο ΝΑΤΟ…Από τους καλύτερους του κόσμου. Και ταυτόχρονα τους πιο κακοπληρωμένους!

Όλες οι κυβερνήσεις επέλεξαν να εφαρμόσουν την γνωστή επιδοματική πολιτική για να σώσουν τα προσχήματα. Το πτητικό επίδομα που λαμβάνουν οι χειριστές της ΠΑ αποτελεί μέρος αυτής της απαράδεκτης πολιτικής, την ίδια ώρα που “γαλάζιοι” και “πράσινοι”, πολιτικοί μικρού μεγέθους όπως αποδεικνύει η σημερινή οικονομική τραγωδία που ζούμε, έβαζαν σωρηδόν τους αφισοκολλητές τους και τα ρουσφέτια τους, στις ΔΕΚΟ με μισθούς διπλάσιους,τριπλάσιους και τετραπλάσιους απ΄ όσα κοστολογούσαν το “αίμα και τον ιδρώτα” των μαχητών του Αιγαίου.Τώρα θέλουν να κόψουν το πτητικό των χειριστών αλλά τα ρουσφέτια και οι αφισοκολλητές παραμένουν αμετακίνητοι και καλοπληρωμένοι.

Αν λοιπόν η συζήτηση που έχει ξαναρχίσει για το πτητικό επίδομα , αφορά στους ιπτάμενους των πολεμικών μοιρών ,που κάθε μέρα πετούν στο Αιγαίο, τότε τι να πούμε; Έχουμε χάσει κάθε λογική!

Αν μιλάμε για τους “ιπταμένους γραφείου” στους οποίους το Onalert ,πρώτο έχει αναφερθεί ,τότε μπορεί να γίνει συζήτηση,αλλά και πάλι με πολύ προσοχή. Η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί σ΄ όσους δεν έχουν πια καμία επαφή με τους αιθέρες. Κάποιοι απ΄ αυτούς δεν είχαν κι όταν ήταν σε πολεμικές μοίρες,αλλά αυτό δεν είναι της ώρας να το αναλύσουμε.

Μία είναι η λύση και πρέπει να εξεταστεί σοβαρά:οι ιπτάμενοι όλων των αεροσκαφών της ΠΑ,όχι μόνο των μαχητικών να λαμβάνουν κανονικά το πτητικό τους αφού η αναξιόπιστη και αδιάφορη ελληνική πολιτεία δεν μπορεί πια να τους πληρώσει όπως πρέπει. Για τους υπόλοιπους; Μπορεί από τη στιγμή που θα φεύγουν από τις μάχιμες μονάδες να λαμβάνουν πτητικό,το οποίο θα μειώνεται σταδιακά κάθε χρόνο. Αυτό για τους παλιούς.

Όσα χρήματα εξοικονομηθούν  να μπουν στο “ταμείο” και να προστεθούν στο πτητικό επίδομα των μάχιμων πιλότων μας. Να τους κάνουμε αύξηση δηλαδή κ.Μπεγλίτη! Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Όλα τ΄ άλλα είναι για “λαϊκή κατανάλωση” .